Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tragiczny obraz QE65QN85D 65

(Temat utworzony: 08-11-2024 03:33 PM)
1207 Wyświetlenia
Rudi74
Apprentice
Opcje

Telewizor posiadam niecały tydzień , przez  trzy dni obraz był super a teraz   obraz jest jak w tytule tragedia, brak płynności podczas oglądania , ostrości, kolory twarzy ludzi w odcieniu pomarańczowym z jakimiś plamami ciemnymi w zasadzie nie zmieniają się przy zmianie opcji wyświetlania   trybu obrazu. Regulacje obrazu nie wiele pomaga. Treści  wyświetlane w 4K  również szału nie ma. Ogólnie mam wrażenie że ustawienia obrazu rozjeżdżają się. Może są tu  użytkownicy tego modelu telewizora który mogliby się podzielić swoimi opiniami na temat tego TV, czy po prostu mi  trafił się  felerny  model. Oczywiście problem zgłoszony .

21 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początek proszę przywrócić telewizor do ustawień fabrycznych
Jorot
Apprentice
Opcje

Witam. Mam ten sam telewizor i o ile obraz statyczny lub wolno ruszający się jest znakomity. Wyborna ostrość i czerń to jakiekolwiek sceny w ruchu: tańczący ludzie, oklaski itp są wg mnie wyświetlane fatalnie. Wg mnie coś na linii transmisji nie nadąża i obraz jest pixelowany tak, że w zasadzie w tych miejscach nic nie widać. 
Mam światłowód od Orange 600Mb, router Funbox 6, dekoder Sagemcom 4K IWU200. Router jest połączony kablem sieciowym kat.8, telewizor z dekoderem kablem HDMI 2.1 Premium 4k/120Hz.
Nie wiem co powoduje taki tragiczny obraz w scenach ruchomych. Może jest jakieś ustawienie, którego nie znalazłem mogące to poprawić. Proszę o poradę co mogę jeszcze zmienić albo jak ustawić telewizor aby wyświetlał poprawnie sceny ruchome.
dziękuję i pozdrawiam

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Jorot  :smiling-face: Proponuję, abyś sprawdził jakość obrazu po modyfikacji lub wyłączeniu w menu telewizora tak zwanych ulepszaczy obrazu:

Ustawienia -> Obraz -> Ustawienia -> eksperckie -> Ustawienia wyrazistości obrazu.

Następnie możesz zwiększać lub zmniejszać poszczególne dostępne tam parametry, jednocześnie weryfikując efekt. W razie niepowodzenia wyłączyć opcję całkowicie.

vrob3l
First Poster
Opcje
No i znalazłeś rozwiązanie ponieważ u mnie to samo pixeloza przy szybszych ruchach miałem do wyboru sony 90l I pytanie czy to nie był błąd proszę o wypowiedzenie się experta mam nadzieję że da się to w jakiś sposób wyeliminować ponieważ jeżeli nie to jakaś kpina i żenada
0 Like
Rudi74
Apprentice
Opcje

Więc telewizor spędził ponad dwa tygodnie w serwisie ,wymiana matrycy i płyty główne , efektu brak .Obraz jaki wyświetla ten telewizor to jakaś porażka, do  poprzedniego  tv ( Samsung Q67T) ,nie dorównuje w żadnym aspekcie jeśli chodzi o jakość obrazu.

0 Like
vrob3l
First Poster
Opcje
ROZWIĄZANIE PRZESTAWIENIE TRYBU NA DYNAMICZNY w takim razie niewiem po co te ai i tak dalej jak sobie z obrazem nieradza
0 Like
Slav06
Student
Opcje
Tak samo w modelu qe65qn90d. Najpierw obraz był super. Piękne kolory, ciemna czerń a teraz po 2 dniach poikseloza nawet na kanałach HD, wyblakłe kolory biel przejaskrawiona. Tak jakby reklamowana przez Samsunga mistrzowska kalibracja się skasowała. Nawet reset ustawień fabrycznych nie pomaga.
0 Like
Jorot
Apprentice
Opcje

Przepraszam bardzo ale od Eksperta spodziewałem się jakiejś konkretnej odpowiedzi np.
- dla oglądania filmów zalecamy ustawienia tak, tak i tak
- dla sportu zalecamy ustawienia: tak, tak i tak
itd.
Odpowiedziała Pani jak nie znający się sąsiad a nie jak ekspert: a spróbuj sobie i poustawiaj może będzie lepiej. To jest wstyd a nie odpowiedź.
Wygląda na to, że Samsung coś sknocił i sam nie wie jak ustawić aby się tego pozbyć.

0 Like
Jorot
Apprentice
Opcje

Dostałem odpowiedź od "Eksperta Samsung" proszę sobie popróbować i poustawiać różne parametry może będzie lepiej. Odpisałem, że to wstyd a nie odpowiedź. 
Wg mnie jest to wada tego modelu. Zrobili 4K ale procesor nie nadąża i robi sobie obraz 0,4K aby się wyrobić.
Może jakiś prawdziwy Ekspert od Samsunga odpowie jakie dać ustawienia aby pozbyć się pixelozy.
Obawiam się, że Samsung schowa głowę w piasek bo zrobili bubla i to nic nie pomoże.
Chyba kolego utopiliśmy się z tym Szajsungiem. Na pocieszenie nie jesteś sam.
Pozdrawiam