08-11-2024 03:33 PM — edytowano 08-11-2024 03:36 PM
Telewizor posiadam niecały tydzień , przez trzy dni obraz był super a teraz obraz jest jak w tytule tragedia, brak płynności podczas oglądania , ostrości, kolory twarzy ludzi w odcieniu pomarańczowym z jakimiś plamami ciemnymi w zasadzie nie zmieniają się przy zmianie opcji wyświetlania trybu obrazu. Regulacje obrazu nie wiele pomaga. Treści wyświetlane w 4K również szału nie ma. Ogólnie mam wrażenie że ustawienia obrazu rozjeżdżają się. Może są tu użytkownicy tego modelu telewizora który mogliby się podzielić swoimi opiniami na temat tego TV, czy po prostu mi trafił się felerny model. Oczywiście problem zgłoszony .
08-11-2024 03:56 PM
18-11-2024 11:00 PM
Witam. Mam ten sam telewizor i o ile obraz statyczny lub wolno ruszający się jest znakomity. Wyborna ostrość i czerń to jakiekolwiek sceny w ruchu: tańczący ludzie, oklaski itp są wg mnie wyświetlane fatalnie. Wg mnie coś na linii transmisji nie nadąża i obraz jest pixelowany tak, że w zasadzie w tych miejscach nic nie widać.
Mam światłowód od Orange 600Mb, router Funbox 6, dekoder Sagemcom 4K IWU200. Router jest połączony kablem sieciowym kat.8, telewizor z dekoderem kablem HDMI 2.1 Premium 4k/120Hz.
Nie wiem co powoduje taki tragiczny obraz w scenach ruchomych. Może jest jakieś ustawienie, którego nie znalazłem mogące to poprawić. Proszę o poradę co mogę jeszcze zmienić albo jak ustawić telewizor aby wyświetlał poprawnie sceny ruchome.
dziękuję i pozdrawiam
20-11-2024 09:30 AM — edytowano 20-11-2024 09:30 AM
Cześć @Jorot Proponuję, abyś sprawdził jakość obrazu po modyfikacji lub wyłączeniu w menu telewizora tak zwanych ulepszaczy obrazu:
Ustawienia -> Obraz -> Ustawienia -> eksperckie -> Ustawienia wyrazistości obrazu.
Następnie możesz zwiększać lub zmniejszać poszczególne dostępne tam parametry, jednocześnie weryfikując efekt. W razie niepowodzenia wyłączyć opcję całkowicie.
16-12-2024 06:21 PM — edytowano 16-12-2024 06:36 PM
17-12-2024 11:09 AM
Więc telewizor spędził ponad dwa tygodnie w serwisie ,wymiana matrycy i płyty główne , efektu brak .Obraz jaki wyświetla ten telewizor to jakaś porażka, do poprzedniego tv ( Samsung Q67T) ,nie dorównuje w żadnym aspekcie jeśli chodzi o jakość obrazu.
17-12-2024 11:45 AM — edytowano 20-12-2024 12:08 PM
21-12-2024 08:32 PM
21-12-2024 09:16 PM
Przepraszam bardzo ale od Eksperta spodziewałem się jakiejś konkretnej odpowiedzi np.
- dla oglądania filmów zalecamy ustawienia tak, tak i tak
- dla sportu zalecamy ustawienia: tak, tak i tak
itd.
Odpowiedziała Pani jak nie znający się sąsiad a nie jak ekspert: a spróbuj sobie i poustawiaj może będzie lepiej. To jest wstyd a nie odpowiedź.
Wygląda na to, że Samsung coś sknocił i sam nie wie jak ustawić aby się tego pozbyć.
21-12-2024 09:22 PM
Dostałem odpowiedź od "Eksperta Samsung" proszę sobie popróbować i poustawiać różne parametry może będzie lepiej. Odpisałem, że to wstyd a nie odpowiedź.
Wg mnie jest to wada tego modelu. Zrobili 4K ale procesor nie nadąża i robi sobie obraz 0,4K aby się wyrobić.
Może jakiś prawdziwy Ekspert od Samsunga odpowie jakie dać ustawienia aby pozbyć się pixelozy.
Obawiam się, że Samsung schowa głowę w piasek bo zrobili bubla i to nic nie pomoże.
Chyba kolego utopiliśmy się z tym Szajsungiem. Na pocieszenie nie jesteś sam.
Pozdrawiam