Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q80RAT i QE65Q80TAT - różnice?

(Temat utworzony: 05-10-2020 10:30 PM)
4605 Wyświetlenia
Asmash
First Poster
Opcje

Witam

Czy możecie wyjaśnić mi na czym polegają różnice w QE65Q80RAT, a QE65Q80TAT? Czytałem, że oznaczenie R oznacza rok 2019, a T 2020. Jednak te telewizory mają różnicę w cenie tysiąca złotych, gdzie droższy jest RAT. Nie bardzo rozumiem dlaczego...

Druga sprawa to wydawało mi się, że mode Q80 posiada technologię szerokiego kąta oraz antyrefleks lepszy niż Q70 - jednak na stronie jednego ze sklepów RTV przeczytałem, że TAT nie posiada powyższych opcji.

Pogubiłem się w tych oznaczeniach, czy mógłby mi ktoś ten temat wyjaśnić?

Dziękuję

0 Like
7 Odpowiedzi
pitro77
First Poster
Opcje
nie ma sensu mam ten starszy i w porównaniu nie ma nic co zaskoczy
0 Like
Arcziii
Navigator
Opcje
zmieniłem na model 2020 bo stary został uszkodzony po powodzi a z ubezpieczenia wypłacili odszkodowanie. Nowy model poprostu miażdży ten z 2019 po każdym względem czy to obrazu czy dźwięku. do tego gry z konsoli to poezja. Jeśli ktoś uważa, że nie warto to jest cymbałem cebulą do potęgi
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Asmash  Model Q80T jest bezpośrednim następcą ubiegłorocznego Q70R
Samsung nie zastosował w tym modelu filtra antyrefleksyjnego oraz kątowego, który znajdziemy w wyższej serii Q90T i Q95T

Asmash
First Poster
Opcje

I to jest smutne, bo na tych 2 opcjach mi najbardziej zależy. Prędzej kupię 80R niż 80T

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Asmash  Musisz się pospieszyć, bo Q80R coraz mniej w sklepach.

0 Like
Asmash
First Poster
Opcje

Niestety. W momencie pisania tego tematu już ten model nie był dostępny. Widzę jedynie je jako oferty powystawowe. 

Szkoda.

Wiecie może czy w 2021 wyjdą kolejne generacje q80?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Asmash  Coś więcej będzie wiadomo około kwietnia 2021 roku.

0 Like