Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przebarwienia na tv QE65Q80TAT

(Temat utworzony: 11-04-2022 11:02 PM)
1101 Wyświetlenia
Mariusz 17
First Poster
Opcje

Witam. Posiadam ten tv od 13 miesięcy. Wczoraj oglądając film zauważyłem że jedna z postaci ma inny kolor twarzy niż druga stojąca obok. Postanowiłem sprawdzić na planszach testowych, i o to co mi się ukazało

IMG20220411214304.jpg

 czy to wina matrycy? 

0 Like
4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Mariusz 17 Proponuje abyś takie pytanie skierował do firmy Samsung przez wsparcie techniczne E-mail
Marek1999999
Journeyman
Opcje
Uszkodzona matryca - musisz zgłosić reklamację. Tylko jak przyjedzie serwis to nie daj sobie wmówić, że to jest tzw. Bounding i jest to akceptowalne. Każdy serwis jest firma zewnętrzną dlatego oszukują klientów na swoją korzyść. Miałem tak samo dwukrotnie i próbowali mi wmówić że to jest ok. Dodatkowo zarządaj wykonania ekspertyzy na miejscu w domu - w moim przypadku jak i znajomych serwis jak przyjechał zabrać tv, który od 1 dnia wisiał na ścianie w momencie gdy już zapakowali tv wpisywali na dokumentach kłamstwa, że są rysy na matrycy i jak się pod tym podpiszesz to Ci wmówią że to Twoja wina. U mnie skończyło się tak, że kierowca zawracał i zarzadalem by mi pokazał gdzie są te rysy i wspomniałem, że nauczony doświadczeniem nagrałem na kamerze całą jego wizytę gdy mi mówi, że tv jest ok i nie ma żadnych wad a na dokumencie wpisał co innego. Gdy wrocil nawet nie pokazal mi tych niby rys tylko od razu dal nowy dokument,ze jest wszystko ok.
0 Like
Marek1999999
Journeyman
Opcje
P.S. oczywiście uznali moja reklamacje, że jak najbardziej nie jest to dopuszczalne i za pierwszym razem wymienili matrycę - za drugim razem po upływie mniej więcej takiego samego czasu pojawił się ten sam problem i mi oddali pieniądze. Niestety do Polski chyba idzie druga kategoria podzespołów, które nie dają rady sprzętowo i tv długo nie wytrzymują.
0 Like
Mariusz 17
First Poster
Opcje

@Marek1999999  napisał(a):
P.S. oczywiście uznali moja reklamacje, że jak najbardziej nie jest to dopuszczalne i za pierwszym razem wymienili matrycę - za drugim razem po upływie mniej więcej takiego samego czasu pojawił się ten sam problem i mi oddali pieniądze. Niestety do Polski chyba idzie druga kategoria podzespołów, które nie dają rady sprzętowo i tv długo nie wytrzymują.

0 Like