14-12-2021 12:26 AM
Witam. Od pół roku jestem posiadaczem telewizora model QE65Q80TAT i zakupiłem niedawno do niego konsole Xbox Series X. Zauważyłem zaraz po podłączeniu ze napisy w menu (białe) oraz napisy w grze jak i odcienie bieli pulsują (ciemniej/jaśniej) czy może to być wina kabla hdmi? Czy odpowiedniej kalibracji obrazu? Kolejnym problem jaki dostrzegłem bynajmniej tak mi się wydaje, ze nie powinno to mieć miejsca, jak podczas gry szczególnie w fifa podczas intensywnego przesuwania się obrazu lewo bądź prawo pozostają ciemniejsze pionowe pasy tak jak by obraz nie nadążał za odświeżaniem. Nie wiem czy trafił mi się wadliwy model telewizora bo tak jest od samego początku czy tez ten model tak ma. Pozostawia to u mnie niesmak jeżeli chodzi o telewizory marki samsung. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
14-12-2021 01:39 PM
Cześć @Members_16TKMm0 Oczywiście warto wykonać test na innym kablu hdmi. Dodatkowo sprawdź jakość obrazu po wyłączeniu/włączeniu opcji Wyraźny Ruch led: Ustawienia - Obraz - Ustawienia eksperckie.
19-04-2022 11:46 PM
Dzień dobry, czy problem został może rozwiązany ? Mam identyczne objawy co do pulsujących literek, ew. białych elementów ekranu. Dodam tylko ze w moim przypadku problem występuje nie za każdym odpaleniem konsoli.