Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd 155 w TV QE65Q80TAT

(Temat utworzony: 10-10-2021 03:56 PM)
560 Wyświetlenia
Verrtem
Journeyman
Opcje
Witam
Od dzisiaj nagle pojawił się problem z Playerem jak włączam dostaje komunikat że należy wyciągnąć wtyczkę z gniazdka lub zresetować Smart Hub. Wtyczkę wyciągnąłem poczekałem, nic nie dało. Jak chce zresetować Smart hub pisze ze domyślne hasło to 0000 wpisuje, piszę błędny pin, mimo że na pewno nikt nie zmienił, mieszkam sam. Netflix działa. Z konta Samsunga mnie wylogowało nie mogę na tv się zalogować błąd komunikacji z serwerem Samsunga. Test Smart hub oblewa ale test połączenia jest ok. Proszę o pomoc...
0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Verrtem  

Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

Verrtem
Journeyman
Opcje
Dzieki, ale tak już wcześniej robiłem jak normalnie player się zawieszal, teraz to od poczatku nie działało, trzymam i nie resetuje się, po prostu się wyłącza i tyle, chyba wie że nie ma połączenia z samsungiem i nie chce.
0 Like
Verrtem
Journeyman
Opcje
P.s a do resetu też potrzebny jest pin którego nie przyjmuje.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zadzwoń do infolinia Samsunga i poproś o zdalne połączenie wykonają reset TV.

@Verrtem  PIN nie jest potrzeby.

elliotek
Explorer
Opcje

Mam ten sam problem. Reset ustawień nie działa 😕 nie mam dostępu do żadnej aplikacji 😕 macie jaką radę?

0 Like
elliotek
Explorer
Opcje

Mój tv to QE65Q70RATXXH

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@elliotek  Czy z poziomu TV też nie możesz wykonać resetu?

elliotek
Explorer
Opcje

Wykonałem reset i smart hub jak i ten z 5 sek przytrzymaniem power na tv a później na pilocie.

0 Like