Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

QE65Q67RAT pilot smart i 4kultrabox

(Temat utworzony: 09-12-2020 02:19 PM)
553 Wyświetlenia
wiolas1
Apprentice
Opcje

20201209_135623.jpg

Witam, 

Przejrzałam wszystkie posty i nadal nie umiem sobie poradzić ze sparowanie pilota z dekoderem.  Od 3 tyg posiadam ten tv i wszystko było dobrze pilot działał  z dekoderem, natomiast od 2 dni nie chce się połączyć,  wybieram dostawce: Canal+ , kilkam kanałami gora/dol - opcja nie działa,  przechodzę do okna gdzie należy wpisać ręcznie model dekodera , czyli USW4001NCP  , kilka wyszukaj i wyskakują 3 różne numery ( nawet wyvieralam juz każdy z nich po kilka razy ) i nadal nic , a jak klikam pokaz więcej numerów,  to nic mi się wtedy nie wyświetla i należy od nowa wpisać USW.... i tak w kółko,  robiłam to juz chyba z milion razy i nadal nic ... w ustawieniach dekoderem jest włączona możliwość sterowania pilotem w tv opcja Anynet+(HDMI-CEC) tez jest zaznaczona . Czy ktoś mi może pomóc 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wiolas1  Spróbuj wpisać ten model NCP-3670SF

Przechwytywanie (1).PNG

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@wiolas1 Masz aktualne oprogramowanie TV?

• Wersja 1372.2
  • 1470.87 MB
  • 2020-11-09

miałem ten sam problem po aktualizacji dekodera i tv.

Pomogło rozłączenie kabli HDMI, fizyczne wyłączenie dekodera z prądu na chwilę i ponowne podłączenie do tv. 

0 Like
wiolas1
Apprentice
Opcje

Niestety nic nie wyszukuje pod tym kodem

Oprogramowanie tv i dekoderajest aktualne,  juz to sprawdzałam,  kable tez juz rozłączałam , zmieniałam nawet wejścia hdmi jak i wymianialam kabel na 9nny , niestety nic nie pomaga 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli wcześniej działo to pozostaje zacząć od wymiany dekodera.

0 Like
wiolas1
Apprentice
Opcje

Dekoder wymieniony na nowy , ale niestety to nie rozwiązało problemu , pilot smart nie chce się połączyć z dekoderem, 

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
wiolas1
Apprentice
Opcje

Działa , dziękuję bardzo za pomoc!