09-01-2025 04:04 PM
Witam,
Jak w temacie. Telewizor niby wszystko działało ale zauważyłem że jakość na YouTube jest bardzo zła i że aplikacje nie działają(raczej tego nie używam, łącze tv telefonem jak trzeba. Może to przez router. Zrobiłem Reset telewizora do ustawień fabrycznych.
I zaczyna się największy problem wyskoczył mi taki komunikat jak na pierwszym zdjęciu.
Była opcja dalej to mówię że pewnie dalej problem ten sam i dałem "Dalej" i tu się zaczęło zawiesił się od razu( to kółko chyba się wcześniej kręciło, teraz już stoi w miejscu)
Jest tak przez kilka sekund i telewizor się resetuje wyskakuje Smart TV później znowu to co na drugim i trzecim zdjęciu i tak na okrągło.
Model to ue48h677 reszty nie pamiętam a naklejka z tyłu trochę już zniszczona.
Mam jeszcze drugi Samsung 55 cali i nigdy nie miałem z nim problemu również że smartfonami i tu mnie teraz to dziwi.
Bo próbowałem już chyba wszystkich metod jakie znalazłem i bez zmian.
Proszę o jakąś radę czy da się coś zrobić czy już tylko na złom?
Dziękuję z góry i Pozdrawiam
09-01-2025 04:18 PM
@Michal078 Czy odłączyłeś TV na dłużej od prądu? Jak masz połączenie po WIFI czy LAN?
09-01-2025 07:30 PM
Odłączony był całą noc. Przed resetem miał połączenie wi-fi, teraz mu nawet kabel LAN podłączyłem i nie pomogło (bez też próbowałem)
Dzwoniłem na serwis Samsung i wychodzi że nadaje się już tylko na złom bo naprawa może się okazać zbyt kosztowna. Padła pamięć albo soft(jak dobrze pamiętam)
Do menu serwisowego też nie da wejść, na innym Samsung tv wszedłem bez problemu.
Ewentualnie mogę czegoś jeszcze spróbować, ale nadzieję już raczej straciłem.
09-01-2025 08:19 PM
@Michal078 Możesz jeszcze zadzwonić na infolinie Samsung tel 607 93 33 i poprosić o zdalne polaczenie i sprawdzą co się dzieje.
09-01-2025 08:29 PM
Spróbuję. Ale wątpię żeby pomogli jeśli tv na nic nie reaguje.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc
09-01-2025 08:51 PM
09-01-2025 09:18 PM
Toż o tym myślałem, jak ogarnę jakiś inny router to podłącze go na kablu. Innej możliwości już nie widzę, przez wi-fi nie ma szans już go połączyć.
Dzięki
09-01-2025 09:37 PM
@Michal078 W tych modelach czasami padały moduły WIFI lub lub kabel od podczerwieni/klawiatury robił takie problemy.