Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Q80T Smart View

(Temat utworzony: 09-12-2020 05:12 PM)
646 Wyświetlenia
andrew_01
Explorer
Opcje

Witam serdecznie,

pierwszy post i mały problem, posiadam TV Q80T, firmware najnowszy 1403, mam problem ze Smart View, które po jakimś czasie przestaje działać. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zasilania w TV Smart View działa bez najmniejszego problemu, mogę i rzucać ekran telefonu/komputera na TV jak i na telefonie widzieć obraz z TV. Tak Jest przez kilka dni, po których w ogóle nie można się połączyć z telewizorem. Dopiero odłączenie TV od zasilania przywraca normalne działanie Smart View. Czy ktoś się może spotkał z podobnymi problemami?

Pozdrawiam

Andrzej

0 Like
18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@andrew_01  Zaktualizuj TV do najnowszego firmware 1460.9

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE50Q80TATXXH/#downloads

0 Like
andrew_01
Explorer
Opcje

Dziękuję za info o nowym firmware, już zainstalowałem, za jakiś czas dam znać czy pomogło :smiling-face:

Pozdrawiam

Andrzej

No niestety, dzisiaj Smart View już nie działa. Ponownie, odłączenie w TV zasilania przywraca Smart View.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wykonaj reset do ustawień fabrycznych.

0 Like
andrew_01
Explorer
Opcje

Reset zrobiony w czwartek, wczoraj jeszcze wszystko działało a dzisiaj Smart View już nie działa. Ewidentnie jest jakiś problem z oprogramowaniem, nie wiem czy "bieganie" po menu, czy korzystanie z DLNA, lub uruchamianie czegoś innego powoduje, że nie można się z TV połączyć, ani komputerem (Win10) ani telefonem (Galaxy S7).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zgłoś problem przez wsparcie techniczne E-mail

0 Like
andrew_01
Explorer
Opcje

Problem zgłosiłem, zostałem przekierowany na infolinię, na której dostałem zalecenie aby ponownie wykonać reset TV i przez jakiś czas nie podłączać innych urządzeń niż Samsung. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
andrew_01
Explorer
Opcje

Z powyższym linkiem już się wcześniej zapoznałem, usuwanie wszystkich zapamiętanych urządzeń nie przywracało działania Smart View. Na razie dowiedziałem się, że Samsung nie odpowiada za kompatybilność z innymi urządzeniami, ale swoją drogą delikatnie wątpię w powodzenie testu polegającego na podłączaniu tylko telefonu Samsung - co nie oznacza, że nie warto spróbować. Podejrzewam, że jeśli odpowiem że używam innej aplikacji, to już w ogóle nie będą chcieli na support'cie rozmawiać. Możesz polecić jakąś konkretną aplikację?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie pamiętam nazwy aplikacji, jaką kiedyś używałem w Note 2, ale działała z każdą marką bez problemowo.

0 Like