Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

klawiatura bluetooth

(Thema erstellt am: 16-12-2020 08:22 PM)
340 Anzeigen

Ich habe dieses Problem auch

dud010
Journeyman
Optionen

Witam serdecznie, 

Mam problem z podłączeniem klawiatury pod bluetooth.

Klawiatura logitech k400 a tv UE70TU7102K. Czy ktoś miał podobny problem?

Zaznaczę, że jest zainstalowana najnowsza aktualizacja softu. Klawiatura sprawna wykrywana na o wiele starszym tv UE40JU6740 Curved. Gniazdo usb w tv sprawne. 

0 Likes
9 Antworten
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@dud010  Domyślam, się masz taki firmware wersja 1420 ?

0 Likes
dud010
Journeyman
Optionen

Tak. Firmware najnowszy.

0 Likes
EwaK
Hotshot
Optionen

@dud010 masz możliwość sprawdzenia innej klawiatury lub myszki na BT? Postępowałeś zgodnie z instrukcją?

Podłączanie klawiatury, myszy lub gamepada przez Bluetooth>Ustawienia>Ogólne>Menedżer urządzeń zewnętrznych>Menedżer urządzeń wejściowych>Lista urządzeń Bluetooth

Jeśli urządzenie nie zostało wykryte, ustaw klawiaturę blisko telewizora, a następnie wybierz opcję Odśwież. Telewizor ponownie rozpocznie skanowanie dostępnych urządzeń.

dud010
Journeyman
Optionen

Wspomniane opcje wykonywałem kilkukrotnie na trzech różnych klawiaturach, które bez problemu są wykrywane na innych tv samsung i to o wiele starszych modelach. Zresetowałem nawet ustawienia w tv i też to nic nie pomogło. 

0 Likes
dud010
Journeyman
Optionen

Oprogramowanie mam jednak 1410. 
Nie widzę nigdzie do pobrania 1420 w wersji pl. 

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen
dud010
Journeyman
Optionen

Niestety po wgraniu nowego firmware problem nadal występuje. Po wgraniu nowego softu wyłączyłem tv z prądu na jakiś czas. 
Czy ktoś ma jakiś pomysł?

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

Pozostaje, poczekać na nowy firmware może następny umożliwi podłączenie tej klawiatury.

0 Likes
dud010
Journeyman
Optionen

Problem okazał się bardzo blachy. Klawiatury nie idzie sparować poprzez ustawienia telewizora ale klawiatura pomimo to działa automatycznie po przejściu do przeglądarki. Mowa tu o klawiaturze logitech k400 natomiast klawiatura Rapoo 2800 nie obsługuje klawiszy a tylko touchpad.
Dziękuję Wszystkim za poświęcony czas na odpowiedź.