Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przyciemniony ekran w QE55Q77BAT

(Temat utworzony: 14-06-2023 09:24 PM)
588 Wyświetlenia
PL_Thiago90
Explorer
Opcje

Witam wszystkich. Posiadam od 3 miesięcy w/w telewizor. Wieczorem chciałem obejrzeć tv lecz ekran był bardzo mocno "wygaszony". Oszczędzanie energii jest wyłączone a jasność ekranu była ustawiona prawie maksymalnie. Żadne ustawienie nie było zmienione. Zresetowalem telewizor do ustawien fabrycznych i nic to nie dało. Gdy trzymalem dłużej przycisk POWER telewizor sie wyłączył i po chwili włączył I WTEDY gdy pokazało się logo samsung ekran był normalny po tym ekranie pokazać się ekran QLED i on też był jasny i wyraźny. Lecz gdy zaczęło się pokazywać MENU ekran jest mocno ciemny. Ekran jest taki sam przy oglądaniu yt Netflix czy graniu na konsoli. Gdy pisałem do Pani konsultantki kazała mi po prostu czekać gdyż mówi że samo się naprawi. Napisała również że inzynierowie próbują naprawić problem i przy najbliższej aktualizacji problem zostanie naprawiony. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze ma taki sam problem czy tylko to mi się trafiło i raczej czeka tv gwarancja niż aktualizacja. Zachęcam do rozmowy

93 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafaik36  W linku jest wszystko napisane oraz masz dla ułatwienia film.

vero123
Explorer
Opcje

U mnie brak aktualizacji, 75 cali

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@vero123  Aktualizacje są wypuszczane etapami a nie do wszystkich na raz.

Rozwiązanie
PL_Thiago90
Explorer
Opcje

Potwierdzam. U mnie również aktualizacja się pojawiła i błąd został naprawiony. Gdyby ktos nie wiedział jak. Wchodzimy w ustawienia -> pomoc techniczna ->  aktualizacja oprogramowania - > aktualizuj

Temat można zamknąć 

Szpilka18
First Poster
Opcje

U mnie przy Aktualizacja oprogramowania pojawia sie info Funkcja niedostepna, wiec jak zaktualizowac?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Szpilka18  Spróbuj odłączyć TV od prądu na około 1 min.

Rekin1968
Explorer
Opcje
Ja na wersji 1503 tv qn95b brz problemu..
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rekin1968  napisał(a):
Ja na wersji 1503 tv qn95b brz problemu..

@Rekin1968  To po co się z dnia na dzień pojawiła wersja 1504?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65QN95BATXXH/#downloads

0 Like
Rekin1968
Explorer
Opcje
Pobrałem wczoraj na usb aktualizacje że strony Samsunga po zainstalowaniu mam 1503,jak na razie bez żadnych problemów, też nie wiem czemu nie wskoczyła wersja 1504.
0 Like
wudzitsu88
First Poster
Opcje

Hej,

problem jest następujący.

Aplikacja AppleTV (na innych tego nie zauważyłem - jeszcze).

Podczas oglądania, gdy scena zrobi się ciemna obraz jakby się przyciemniał i kompletnie nie widać szczegółów, w momencie gdy przejdę do ustawień wszystko się momentalnie rozjaśnia i pozostaje tak przez jakiś czas. W momencie gdy scena znowu zrobi się ciemna obraz się przyciemnia i tak pozostaje ponownie do momentu wejścia w opcje.

Nie wiem czy wystarczająco czytelnie opisałem swój problem ale jest to drażniące.

0 Like