Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przegladarka SmartTv, nie można znaleźć serwera

(Temat utworzony: 30-12-2018 09:10 PM)
27694 Wyświetlenia
Misskaza
Apprentice
Opcje

Posiadam samsung tv model ue43j5600, połączony do sieci Netia bezprzewodowo. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że część stron nie działa wyskakuje komunikat: „nie odnaleziono serwera”. Głównie chodzi o strony odtwarzające filmy/seriale jak np. cda. Co dziwniejsze te strony jeszcze jakieś pol roku temu działały, na tablecie i telefonie podłączonym do tej samej sieci wifi działają bez zarzutów. Zresetowałem tv do ustawień fabrycznych, nie ma nowych aktualizacji do zainstalowania. Czy ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi i jak da się zlikwidować tą usterkę?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MisskazaJak Ci załeży mieć na dużym ekranie TV  to zakup jakieś przystawki smart na android lub przez laptopa/komputer po HDMI.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MisskazaCzy masz taki firmware wer 1530 ? A poza tym na innych urządzenia mogą działać a na TV już nie bo brakuje flash player i jest inna przeglądarka.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Misskaza to najprawdopodobniej brak wsparcia flash, który wykorzystują te strony. Niestety jest to technologia już nie aktualizowana, bez wsparcia.  Wycofana z odbiorników Samsunga w trakcie aktualizacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Misskaza
Apprentice
Opcje

Gdzie mogę sprawdzić wersje firmware? W ustawieniach nie pojawiają się żadne nowe aktualizacje. Jeżeli chodzi o flashplayer to rozumie ze te strony nigdy by nie działały a ja wcześniej z powodzeniem z nich korzystałam na tym tv, przestały działać dopiero niedawno. 

0 Like
Misskaza
Apprentice
Opcje
Rozumie ze mam się pożegnać z przeglądarką na tv na dobre bo zaraz cała zawartość uzależniona od flashplayer przestanie działać 😬?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Gdzie znajdziesz masz tutaj https://eu.community.samsung.com/t5/Sprzęt-Audiowizualny/Informacje-o-telewizorze-gdzie-znaleźć/m-p/...

Temat z flash player  znany mi jest od wielu lat na TV raz działa a raz nie a na innych urządzeniach korzystasz z Chrome 

Misskaza
Apprentice
Opcje

Tak jest to wersja 1530, co teraz ? 🙂

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MisskazaJak Ci załeży mieć na dużym ekranie TV  to zakup jakieś przystawki smart na android lub przez laptopa/komputer po HDMI.

czarnygonzo
First Poster
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@MisskazaCzy masz taki firmware wer 1530 ? A poza tym na innych urządzenia mogą działać a na TV już nie bo brakuje flash player i jest inna przeglądarka.

jaki flasch player potrzebuje

@vdsl2  napisał(a):

to jest model 7100 samsung

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@czarnygonzo  Nie ma żadnego flasch player do TV. Jak strona Ci się nie otwiera ?

0 Like