Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung QLED QE55Q60RAT - Sam się włącza po wyłączeniu

(Temat utworzony: 08-04-2020 02:25 PM)
25927 Wyświetlenia
lewunio
Journeyman
Opcje

Cześć,

mam następujący problem: po wyłączeniu tv, w losowych momentach (po ok 1-2 minutach) telewizor sam się włącza! Co ciekawe po ponownym wyłączeniu jest spokój na jakiś czas. Mam najnowszą wersję oprogramowania z kwietnia. Wyłączyłem automatyczne aktualizacje, fukcję anynet+ oraz sterowanie za pomocą telefonu. Do telewizora nie jest podłączone żadne urządzenie zewnętrzne (tylko karta abonencka dvb-c tv kablowej). Telewizor jest podłączony do internetu za pomocą wi-fi. Problem występuje od nowości (od 4 miesięcy). Z tego co widzę, nie tylko ja mam taki problem z tym modelem. Na forum samsunga w USA jest sporo watków na ten temat. Proszę o pomoc, bo problem jest mocno irytujący. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lewunio  Taka wersja, jaką masz, Sub micom jest nieprawidłowa i dlatego masz, problem pozostaje, żeby serwis Ci zaktualizował i zapomnisz o samo uruchamiającym TV po wyłączeniu.

20200129_230643.jpg 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

83 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy zglaszales problem na infolinię?

0 Like
lewunio
Journeyman
Opcje

Tak, zalecono mi aktualizację oprogramowania. Niestety nie rozwiązało to problemu. Mam zgłosić problem ponownie?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lewunio  Jeśli masz najnowszy firmware 1356.2 czy wersja Sub micom jest 1017 ?

0 Like
lewunio
Journeyman
Opcje

Wersja Sub-micom, którą posiadam to 1010. 

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lewunio  Taka wersja, jaką masz, Sub micom jest nieprawidłowa i dlatego masz, problem pozostaje, żeby serwis Ci zaktualizował i zapomnisz o samo uruchamiającym TV po wyłączeniu.

20200129_230643.jpg 

lewunio
Journeyman
Opcje

Jakim cudem w nowym tv z Media Markt umieszczają błędne oprogramowanie?

Ok, zaraz dzwonię do serwisu w Łodzi i zgłaszam problem z sub-micomem. Zobaczymy co wymyślą.

Dziękuję za pomoc!

Dam znać jak się wszystko potoczyło.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lewunio  Pierwsza wersja była 1010 następna 1013 a obecna 1017, jaki widać nie aktualizował Ci się Sub micom wraz z firmware.

lewunio
Journeyman
Opcje

Tym bardziej jest to dziwne. Aktualizację wykonywałem z pendrive, zgodnie z oficjalną instrukcją firmy Samsung. No nic, czekam na informacje od serwisu. 

Serwis przyjechał na drugi dzień po zgłoszeniu. Serwisanci przeprowadzili aktualizację submicomu do wersji 1017. Póki co wszystko działa bez problemu, tv przestał się samoistnie załączać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lewunio  Super, że udało się rozwiązać problem.:smiling-face: