Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung QLED QE55Q60RAT - Sam się włącza po wyłączeniu

(Temat utworzony: 08-04-2020 02:25 PM)
25935 Wyświetlenia
lewunio
Journeyman
Opcje

Cześć,

mam następujący problem: po wyłączeniu tv, w losowych momentach (po ok 1-2 minutach) telewizor sam się włącza! Co ciekawe po ponownym wyłączeniu jest spokój na jakiś czas. Mam najnowszą wersję oprogramowania z kwietnia. Wyłączyłem automatyczne aktualizacje, fukcję anynet+ oraz sterowanie za pomocą telefonu. Do telewizora nie jest podłączone żadne urządzenie zewnętrzne (tylko karta abonencka dvb-c tv kablowej). Telewizor jest podłączony do internetu za pomocą wi-fi. Problem występuje od nowości (od 4 miesięcy). Z tego co widzę, nie tylko ja mam taki problem z tym modelem. Na forum samsunga w USA jest sporo watków na ten temat. Proszę o pomoc, bo problem jest mocno irytujący. 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
83 Odpowiedzi
Michał87
Journeyman
Opcje

Mam ten sam problem z tym TV. Dzwoniłem na infolinię i przedstawiałem sytuacje. Powołałem również się na to forum, że jest taki wątek i że mam zły Sub-micom-1010 a powinien być 1017. Odpowiedź że mam dobry taki ma być starsze wersje miały 1017. 

Proszę przywrócić ustawienia fabryczne i odłączyć ps4:-)

20200418_204305.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michał87  Zgłoś, jeszcze raz przez e-mail nie jest to właściwa  wersja Sub micom.

Michał87
Journeyman
Opcje

Postanowiłem jeszcze raz zadzwonić na infolinię, niestety nic nie załatwiłem z sub micom. Telewizor został zdalnie zrestartowany i to wszystko, mam obserwować czy w dalszym ciągu sie załancza. Nie zostało mi nic tylko iść ścieżką jaką mi wytyczono czyli "jak nie pomorze to kontaktować sie ponownie" 

0 Like
lewunio
Journeyman
Opcje

Zgłoś sprawę bezpośrednio do serwisu Samsunga. Mają obowiązek przyjechać i naprawić na miejscu, ponieważ TV powyżej 55" traktowane są jak lodówki i pralki. 

Daj znać czy się udało. 

Pozdrawiam

0 Like
Michał87
Journeyman
Opcje
@lewunio, dzięki za poradę tak jutro zrobię, a czy faktycznie w TV masz wersję 1017? i problem ustał?

Pozdrawiam
0 Like
lewunio
Journeyman
Opcje

Tak, po wizycie serwisu mam wersję 1017. Problem już nie występuje, od ponad 2 tygodni TV sam się nie załączył.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@EwaK  Czy możesz zająć się, żeby infolinia nie robiła resetu TV jeśli klienci mający modele TV RU74XX i QLED z 2019 i mają  Sub micom 1010 i 1013 wadliwą wersję i mogli skorzystać upgrade przez serwis do wersji 1017 ?

Robo3
Explorer
Opcje

Miałem ten sam problem w QE55Q70RAT . Oczywiście musiałem przejść przez kilka prób resetowania i aktualizacji TV !

Dopiero po którejś tam próbie wezwano serwis który wymienił  płytę wewntrz TV. Wersja Sub-micom: T-MMINTV-1017

Po tej operacji TV się nie wyłącza !!!podświetlenie matrycy po wyłączeniu TVpodświetlenie matrycy po wyłączeniu TV

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Robo3  Wystarczyło wgrać Sub-micom: T-MMINTV-1017 bez wymiany płyty.

0 Like
Robo3
Explorer
Opcje

Ja tego nie wiedziałem, co gorsze serwis chyba  też !

Mam też jeszcze jeden problem, nie da się na stałe wyłaczyć napisów (opcja dla niesłyszących na niektórych programach).

Po każdym wyłaczeniu TV trzeba to robić od nowa ! Na starym Samsungu nie było z tym problemu.

0 Like