in data 28-04-2020 02:00 PM
- Contrassegnare come Nuovo
- Preferito
- Iscriversi
- Disattiva notifiche
- Iscriversi a feed RSS
- Evidenziare
- Stampare
- Segnalare contenuto inappropriato
Dzień dobry,
Od wczoraj mam problem z aplikacją HBO GO. Pojawia się następujący komunikat:
"Ta strona internetowa nie jest dostępna. Nie można znaleźć serwera witryny HTTP://bigscreen.hbogo.eu/tizen/index.html z powodu nieudanego wyszukiwania DNS. DNS jest usługą sieciową zmieniającą nazwę witryny internetowej na jej adres internetowy. Ten błąd jest najczęściej powodowany brakiem połączenia z internetem lub blednie skonfigurowaną siecią. Źródłem błędu może być też brak odpowiedzi z serwera DNS lub zapora uniemożliwiająca aplikacji Internet dostęp do sieci.”
Dodam, że inne aplikacje działają w TV bez problemu, tzn. Netflix, YouTube i pozostałe, więc połączenie internetu z telewizorem jest poprawne. Dostarczycielem internetu jest u mnie UPC, wiem, że mieli ostatnio problemy techniczne ale wygląda na to, że wszystko u nich już jest w porządku.
Na innych urządzeniach w domu (komputer, ipad) HBO GO działa bez zarzutu, tylko w telewizorze ta aplikacja nie działa (mimo restartu routera). Próbowałam też odinstalować i ponownie zainstalować aplikację HBO GO. Niestety, nic to nie daje, pojawia się wyłącznie ten sam komunikat, który cytowałam powyżej.
Proszę o informację co powinnam zrobić żeby dalej móc oglądać filmy w telewizorze.
Z góry dziękuję.
Risolto Andare alla soluzione.
- Tag:
- HBO GO
1 Soluzione
Soluzioni accettate
in data 28-04-2020 02:26 PM
- Preferito
- Iscriversi
- Disattiva notifiche
- Iscriversi a feed RSS
- Evidenziare
- Stampare
Po opublikowniau tutaj swojego posta przeczytałam u kogoś w innym miejscu, że w takiej sytuacji może pomóc wyłączenie telewizora na 10 minut. Tak zrobiłam i po 10 minutach HBO GO ruszyło z kopyta. Może komuś jeszcze przyda się ta informacja. Pozdrawiam!
in data 28-04-2020 02:26 PM
- Preferito
- Iscriversi
- Disattiva notifiche
- Iscriversi a feed RSS
- Evidenziare
- Stampare
Po opublikowniau tutaj swojego posta przeczytałam u kogoś w innym miejscu, że w takiej sytuacji może pomóc wyłączenie telewizora na 10 minut. Tak zrobiłam i po 10 minutach HBO GO ruszyło z kopyta. Może komuś jeszcze przyda się ta informacja. Pozdrawiam!
in data 29-04-2020 09:09 AM
- Preferito
- Iscriversi
- Disattiva notifiche
- Iscriversi a feed RSS
- Evidenziare
- Stampare
@mleko super, że się udało