Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 
Salta alla soluzione RISOLTO

UE55NU8072T Problem z HBO GO "strona internetowa nie jest dostępna..."

(Argomento creato il giorno: 28-04-2020 02:00 PM)
6081 Visualizzazioni
mleko
Student
Opzioni

Dzień dobry,

Od wczoraj mam problem z aplikacją HBO GO. Pojawia się następujący komunikat:

"Ta strona internetowa nie jest dostępna. Nie można znaleźć serwera witryny HTTP://bigscreen.hbogo.eu/tizen/index.html z powodu nieudanego wyszukiwania DNS. DNS jest usługą sieciową zmieniającą nazwę witryny internetowej na jej adres internetowy. Ten błąd jest najczęściej powodowany brakiem połączenia z internetem lub blednie skonfigurowaną siecią. Źródłem błędu może być też brak odpowiedzi z serwera DNS lub zapora uniemożliwiająca aplikacji Internet dostęp do sieci.”

Dodam, że inne aplikacje działają w TV bez problemu, tzn. Netflix, YouTube i pozostałe, więc połączenie internetu z telewizorem jest poprawne. Dostarczycielem internetu jest u mnie UPC, wiem, że mieli ostatnio problemy techniczne ale wygląda na to, że wszystko u nich już jest w porządku.

Na innych urządzeniach w domu (komputer, ipad) HBO GO działa bez zarzutu, tylko w telewizorze ta aplikacja nie działa (mimo restartu routera). Próbowałam też odinstalować i ponownie zainstalować aplikację HBO GO. Niestety, nic to nie daje, pojawia się wyłącznie ten sam komunikat, który cytowałam powyżej.

Proszę o informację co powinnam zrobić żeby dalej móc oglądać filmy w telewizorze.

Z góry dziękuję.

0 Likes

1 Soluzione

Soluzioni accettate
Soluzione
mleko
Student
Opzioni

Po opublikowniau tutaj swojego posta przeczytałam u kogoś w innym miejscu, że w takiej sytuacji może pomóc wyłączenie telewizora na 10 minut. Tak zrobiłam i po 10 minutach HBO GO ruszyło z kopyta. Może komuś jeszcze przyda się ta informacja. Pozdrawiam!

Visualizza soluzione nel messaggio originale

2 Risposte
Soluzione
mleko
Student
Opzioni

Po opublikowniau tutaj swojego posta przeczytałam u kogoś w innym miejscu, że w takiej sytuacji może pomóc wyłączenie telewizora na 10 minut. Tak zrobiłam i po 10 minutach HBO GO ruszyło z kopyta. Może komuś jeszcze przyda się ta informacja. Pozdrawiam!

EwaK
Hotshot
Opzioni

@mleko super, że się udało :winking-face: