06-04-2020 12:51 AM
Witam,
Od ponad roku użytkowałem TV z serii Q9FNA wraz z anetną satelitarną. Jednak ostatnio będąc zawiedzionym tragiczną jakością obsługi klienta w Canal+ postanowiłem powrócić do kablówki - ale zmiast używać ich dekodera postanowiłem skorzystać z gniazda CI+ w TV.
I wygląda na to, że to był największy błąd, ponieważ jest to kolejna sytuacja, która pokazuje jak koszmarnie niedopracowane jest oprogramowanie Samsunga nawet w przypadku urządzeń, które kosztowały grubych kilkanaście tyś zł ....
Abstrahując od tego, że zawsze gdy Samsung wypuszcza nowy FW, to najpierw szperam na zagranicznych forach w poszukiwaniu informacji co tym razm popsuto (w końcu nie ma oficjalnych release notes'ów) ...
Tym razem jest kilka zasadnicznych problemów z modułem UPC:
1. Lista kanałów:
- Gdy wyszukuję kanały wybierając UPC jako dostawcę, to nie da się ustawić własnej listy. Jest tak jak wymyśliło sobie UPC i koniec (czyli tak jak w dekoderze)
- Jedyna opcja by mieć własną listę, to skorzystać z listy ulubionych. I tutaj pojawiają się kolejne "kwiatki":
* dodawanie kilku kanałów na raz do ulubionych skutkuje tym, że po wyjściu z trybu edycji ulubionych są one ustawione w dowolnej kolejności
* zmiana kolejności pojedynczego kanału na liście ok 100-120 kanałów skutkuje tym, że pojwia się on w dowolnym miejscu
* przesunięcie grupy kanałów potrafi totalnie zniszczyć całą listę kanałów
Wszystko to się dzieje po wyjściu z trybu edycji ulubionych.
Na dobrą sprawę jedynym rozwiązaniem jest ręczne dodanie kanałów pojedynczo i niewykonywanie jakichkolwiek przesunięć czy modyfikacji (co jest jakimś kiepskim żartem ...)
2. Napisy - z jakiegoś powodu nie da się permanentnie wyłączyć wyświetlania napisów. Nigdy nie wiadomo gdy wchodząc na jakiś kanał nie wyświetlą się napisy w standardzie TXT lub DVB. Oczywiście po wyłączeniu i włączeniu TV mogą się pojawić ponownie ...
3. Brak polskich znaków - jeżeli kanały wyszukiwane i dodawane są w trybie "Pozostali dostawcy", to w EPG zamiast polskich znaków są jakieś krzaki.
Czy jest jakaś szansa na naprawę tych bugów?
Pozdrawiam,
R.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
06-04-2020 11:16 PM
@Szewcu72 Przypominam, się jak znajdziesz ,,chwilę to wrzuć zdjęcie.
06-04-2020 11:47 PM
07-04-2020 09:08 AM
@Szewcu72 napisał(a):
@vdsl2 @Rob3D też nie mam możliwości z miany na tym etapie. Musiałbym fabryczne przywrócić.
Dzięki za sprawdzenie - tak właśnie myślałem 😞
Kolejny bug 😞
Resetu do ustawień fabrycznych za bardzo nie mogę zrobić, ponieważ mój egzemplarz był profesjonalnie kalibrowany i trochę nie chce mi się płacić ponownie ładnych kilkuset zł by znów poprawnie wyświetlał kolory .... 😕
07-04-2020 09:42 AM
@Rob3D Może masz, taka opcje jak rozpocznij, konfiguracje ona nie resetuje, ustawień obrazu a służy do ponownego strojenia.
Pamiętaj, żeby strojenie odbywało się bez modułu CI.
07-04-2020 09:48 AM
@vdsl2 - dzięki!
Tak, mam taką opcję, ale opis jej działania nieco mnie powstrzymuje - jesteś pewien, że to nie usuwa ustawień obrazu?
07-04-2020 09:56 AM — edytowano 07-04-2020 10:22 AM
07-04-2020 10:33 AM
Dzięki @vdsl2 ! Faktycznie konfiguracja usuwa mniej niż się obawiałem - nawet zostawiła listę kanałów z satelity (cały cza używam tunera Sat do niemieckich kanałów FTA).
Natomiast co do UPC w trybie pozostałe - póki co widzę dwa zasadnicze problemy:
1. Brak podglądu oglądanego kanału po wejściu do EPG - po wejściu do niego zatrzymuje się nawet dźwięk aktualnie oglądanego kanału.
2. W trybie EPG zarówno w Satelicie jak i trybie UPC mogłem przechodzić do innego kanału bez konieczności wychodzenia z EPG wybierając nazwę kanału po prawej stronie - teraz już to nie działa:
BTW - czy u Was w EPG w opisie nadawanego programu opis zawse pojawia się podwójnie i jest jakiś dziwnie krótki?
Wcześniej w NC+ był znacznie dłuższy ....
07-04-2020 11:07 AM
@Rob3D EPG jest zależny od nadawcy sygnału jeśli chodzi Zoom TV HD, jak widać, są na dwóch kanałach 352,353, a nie podwójny opis. U mnie na DVB-T też mam krótki opis i nie na wszystkich jest dostępny.
07-04-2020 11:34 AM
To, że kanały wyszukały się podwójnie to inna bajka
Ale opisy w każdej audycji w EPG też pojawiają się podwójnie
07-04-2020 11:50 AM
@Rob3D Tu pozostaje jeszcze wykonanie resetu TV, ale ty tego nie zrobisz, ponieważ zapłaciłeś za kalibracje obrazu TV. Tak samo połączenie zdalne przez konsultanta też nie wchodzi w grę, bo rozjedzie Ci się cała kalibracja. Więc nie mamy już żadnych innych pomysłów jak Ci pomoc. Co ciekawe, że modułami od NC+,VECTRA czy CP nie ma żadnych problemów.