Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z MAX

(Temat utworzony: 04-03-2025 01:20 AM)
234 Wyświetlenia
mdagajew
First Poster
Opcje
Czy ktoś też ma problemy z MAX ? Pixelizacje , rozmycie, freezing. Telewizor UE55TU8502UXXH wersje softu (Tizen i MAX) najnowsze, to samo się dzieje zarówno po wifi jak i po kablu (wg pomiarow aplikacji download jest na poziomie ~97Mbit/s upload ~86Mbit/s)
0 Like
11 Odpowiedzi
Body_joe
Navigator
Opcje
Hejka jak miałem podobnie na tv samsunga. Spróbuj pozmieniać trochę w ustawieniach obrazu po odpaleniu max ustawienia grafiki. U mnie jest opcja tryb obrazu: Filmmaker mode i wyrazistość ustawiłem na auto, rozwiązanie oszczędzania energi wylaczone. Gdy tak mam ustawionego jest płynnie i brak widoczności tzw klatek obrazu.
zalko
Voyager
Opcje
Ale to jest syteam więc dużo zależy od prędkości i stabilności neta. U mnie każdy film na samym początku jest nieostry i za chwilę jak zabuforuje to jest ok.

QE55QN85BAT
0 Like
mdagajew
First Poster
Opcje

To nie to, chodzi o pixelizację i zatrzymywanie filmu w trakcie oglądania ( btw sprawdziłem sieć i po wifi i po kablu ) 

0 Like
mdagajew
First Poster
Opcje

Niestety, to nie pomogło, btw ciekawa rzecz że dzieje się to tylko na niektórych filmach (i co ciekawe w tych samych miejscach filmu) a nie na całej platformie - stąd moje podejrzenie że to raczej wina aplikacji, gdyby problemem było ustawienie TV działoby się to na wszystkich filmach  

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
W diagnostyce wyczyść dane aplikacji lub najlepiej od i zainstaluj od nowa. Przy okazji wyczyść pamięć tv sobie

QE55QN85BAT
0 Like
mdagajew
First Poster
Opcje

robiłem to kilka razy  (łącznie z zerowaniem smart TV - przywróceniem do stany fabrycznego) nic się nie zmieniło 

0 Like
mdagajew
First Poster
Opcje

infolinia/helpdesk MAX (HBO) twierdzi że to nie ich problem bo nie oni tworzą aplikacje na Tizen 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mdagajew  A to ciekawe kto tworzy takie aplikacje na różne systemy jak nie HBO?

0 Like
mdagajew
First Poster
Opcje
@vdsl2 to nie jest takie oczywiste, może być tak że robią apkę na np android i IOS ale na tizena może robi np Samsung ( bo to nietypowy system a do tego bardzo podefragmentowany przez wersje tizena.
To oczywiście tylko przypuszczenie.
0 Like