Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikający pasek postępu

(Temat utworzony: 18-02-2024 03:58 PM)
962 Wyświetlenia
WojtB
Student
Opcje
Znika mi pasek postępu czasu trwania programu w ramce po prawej stronie pod informacją o nazwie kanału oraz nazwie wyświetlanego programu, która pojawia się podczas przełączania kanałów..
Przywrócić można ten pasek jedynie po resecie ustawień domyślnych telewizora.
Nigdzie w opcjach nie znalazłem niestety takich ustawień. Czyżby to błąd softu Tizen?
0 Like
35 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WojtB  Czy chodzi o ten górny pasek? Możesz wrzucić zdjęcie i jaki masz dokładny model TV?

WojtB
Student
Opcje
Chodzi o ten zielony pasek w ramce po prawej stronie20240218_024105_1000019459_1708220469.jpg
0 Like
WojtB
Student
Opcje
Ramka pojawia się przy przełączaniu kanałów. Kablówkę odbieram poprzez moduł CAM.
0 Like
WojtB
Student
Opcje
Model QE55Q60C
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak często nie masz tego paska? To jest nowy model TV więc może być jaki problem po stronie firmware a może to powodować sam moduł CI.

WojtB
Student
Opcje

Już 2 razy tak się stało. Pasek jest potem po kolejnym uruchomieniu TV znika.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz zgłosić problem do Samsunga aby też sprawdzili na modelu z 2023 roku.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
Wiesław D
Apprentice
Opcje

mam dokładnie to samo co w tv QE65QN85DBT. Mam jeszcze dwa tv Samsung i tam jest wszystko OK. Tu mam jeszcze, tak sądzę, z tego powodu brak paska paska postępu programu po prawej stronie w okienku. Wyjmowanie modułu CAM nic nie daje. Po twardym resecie i ponownej konfiguracji telewizora pasek jest prze jakiś czas, ale po kilku włączeniach tv pasek znika i klops. Moim zdanie to wina firmware . Mam nadzieję, że Samsung to szybko naprawi w kolejnym oprogramowaniu. Przecież nie będę dwa razy dziennie resetował telewizora aby ta funkcja działała poprawnie

0 Like
Krzy-1
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem w QE65QN85C 65"

0 Like