Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problemy z aplikacjamiSAMSUNG UE55KU6072

(Temat utworzony: 24-04-2017 01:07 PM)
15773 Wyświetlenia
PiotrW
First Poster
Opcje

Witam od dwóch dni przy próbie skorzystania z apliakcji HBO GO, Player i paru innych wyskakuje komunikat wystąpił błąd - spróbuj ponownie za chwilę i nie udaje się włączyć tych aplikacji, system jest aktualny a próby z resetowaniem systemu do fabrycznych oraz resetowania SmartHub niczego nie zmieniły...czy wiadomo co może być przyczyną? internet na kablu działa poprawnie, nie mam problemu z korzystaniem z aplikacjami poprzez dekoder nc plus podlączony do TV

0 Like
4 Odpowiedzi
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @PiotrW

W opisywanej sytuacji sprawdź proszę ustawienia serwerów DNS w telewizorze. Żeby dokonać zmiany serwera DNS należy wejść do:

Menu -> Sieć -> Stan Sieci

Następnie w zakładce "Ustaw. IP" należy zmienić rubrykę "Ustaw. DNS" z "Uzyskaj automatycznie" na "Wprowadź ręcznie" i następnie należy wprowadzić "8.8.8.8" w zakładce "Serwer DNS".

Jednakże, jeżeli zmiana serwerów DNS nie pomoże, warto również odblokować na routerze porty: 80, 443, 445. Dane porty służą do komunikacji między routerem, a urządzeniem zewnętrznym (w tym przypadku TV), w celu udostępniania internetu.
0 Like
PiotrW
First Poster
Opcje

Zmiana DNS nie pomogła, nie było żadnej zmiany w ustawieniach routera a z powyższych aplikacji korzystam od kilku miesięcy bez problemów i nagle przestały działać

0 Like
Rozwiązanie
DamianT
Pioneer
Opcje
Jeśli zmiana DNS również nie pomaga, myślę, że warto zadzwonić na infolinię Samsung (22 607 93 33), gdzie będziesz mógł umówić się na sprawdzenie zdalne telewizora oraz połączenia sieciowego z aplikacjami.

Po umówieniu danej usługi na wybrany dzień, konsultant oddzwoni oraz sprawdzi działanie sprzętu. Przy kontakcie telefonicznym zostaniesz poproszony o wejście do:

Menu -> Pomoc Techniczna -> Zarządzanie Zdalne

Po wejściu w daną zakładkę pojawi się kod PIN, który należy podać konsultantowi. Wtedy konsultant połączy się z telewizorem zdalnie za pomocą specjalnej aplikacji, która pozwoli na sprawdzenie działania telewizora oraz aplikacji.
0 Like
PiotrW
First Poster
Opcje

1 maja wszystkie aplikacje zaczęły ponownie działać samoistnie, nie wiem czy była jakaś aktualizacja systemu, czy coś się zmieniło u mojego dostawcy internetu, pozdrawiam

0 Like