08-04-2017 06:49 PM
Witam serdecznie,
Od ok. miesiąca jestem posiadaczem TV UE55KS7000 i mam następujące problemy:
1. Odkleja mi się tylnia obudowa (po bokach i powoli na górze). Moje pytanie brzmi, gdzie muszę to zgłosić (na infolinii informowano o tym, żeby zrobić to przez stronę) i czy usterka zostanie naprawiona bezpłatnie u mnie w domu (w US podobno serwisant przyjeżdża i naprawia na miejscu - podmienia taśmę na mocniejszą).
2. Wypalił się 1 pixel - nie przeszkadza mi to, jednak czytałem, że nie powinno mieć to w ogóle miejsca. Czy w przypadku takiej usługi zabierają TV? Jeśli tak to na jak długo pozostanę bez TV.
3. Telewizor posiada funkcję podłączania słuchawek poprzez bluetooth, niestety żadne z moich słuchawek nie chcą się połączyć - TV ich nie wykrywa. Posiadam słuchawki BT: Rapoo H3050 oraz Headset SONY Gold 2.0 od PS4.
Niezależnie czy podłączam nadajnik USB od słuchawek pod OneConnect czy po prostu próbuję parować bezpośrednio z TV, to nic się nie dzieje - w TV nie mam też pozycji "Lista słuchawek Bluetooth".
Ta funkcja jest mi bardzo potrzebna, przekopałem różne fora polskie i zagraniczne i dalej pozostaję bez odpowiedzi. Zaczynam się rozglądać bezsensownie za transmitterami bluetooth, które można podłączyć poprzez wejście optyczne, ale to koszt rzędu 200 zł, więc kolejny wydatek, a nie wiadomo czy w ogóle poskutkuje.
Bardzo proszę o pomoc
11-04-2017 03:45 PM
26-04-2017 05:47 PM
Dziękuję za pomoc.
Obudowa została wymieniona na nową i jak narazie jest OK.
Sprawa 1 piksela kazano sie nie przejmowac i zglosic gdy bedzie wiecej przypadkow wypalania.
Posluchalem się porady odnosnie sluchawek i po wielu testach znalazlem dzialajace - firma JBL model everest 700 lub E55BT. Oba modele sa znajdowane przez telewizor, model everest 700 daje nieco lepsze, mięsiste dzwieki, ale ma opoznienie z obrazem ok. 1 sekunde, wiec wybralem model E55BT ktore dzialaja rewelacyjnie.
Polecam podpiac temat sluchawek bo wiele osob ma z tym problem.
Pozdrawiam