Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55KS7000 - Kilka problemów

(Temat utworzony: 08-04-2017 06:49 PM)
2885 Wyświetlenia
TommyLeeJones
First Poster
Opcje

Witam serdecznie,

Od ok. miesiąca jestem posiadaczem TV UE55KS7000 i mam następujące problemy:

1. Odkleja mi się tylnia obudowa (po bokach i powoli na górze). Moje pytanie brzmi, gdzie muszę to zgłosić (na infolinii informowano o tym, żeby zrobić to przez stronę) i czy usterka zostanie naprawiona bezpłatnie u mnie w domu (w US podobno serwisant przyjeżdża i naprawia na miejscu - podmienia taśmę na mocniejszą).

2. Wypalił się 1 pixel - nie przeszkadza mi to, jednak czytałem, że nie powinno mieć to w ogóle miejsca. Czy w przypadku takiej usługi zabierają TV? Jeśli tak to na jak długo pozostanę bez TV.

3. Telewizor posiada funkcję podłączania słuchawek poprzez bluetooth, niestety żadne z moich słuchawek nie chcą się połączyć - TV ich nie wykrywa. Posiadam słuchawki BT: Rapoo H3050 oraz Headset SONY Gold 2.0 od PS4.
Niezależnie czy podłączam nadajnik USB od słuchawek pod OneConnect czy po prostu próbuję parować bezpośrednio z TV, to nic się nie dzieje - w TV nie mam też pozycji "Lista słuchawek Bluetooth".

Ta funkcja jest mi bardzo potrzebna, przekopałem różne fora polskie i zagraniczne i dalej pozostaję bez odpowiedzi. Zaczynam się rozglądać bezsensownie za transmitterami bluetooth, które można podłączyć poprzez wejście optyczne, ale to koszt rzędu 200 zł, więc kolejny wydatek, a nie wiadomo czy w ogóle poskutkuje. 

Bardzo proszę o pomoc :smiling-face:

0 Like
2 Odpowiedzi
DamianT
Pioneer
Opcje
Witaj @TommyLeeJones

Odpowiadając na Twoje pytania:

1. W przypadku odklejającej się obudowy, zgłoszenie możesz wykonać kontaktując się z infolinią pod numerem: (22) 607 93 33, gdzie podając dane produktu (model code, S/N i datę zakupu) zostanie zamówiony do Ciebie serwis na miejsce, w celu sprawdzenia urządzenia.

2. W kwestii piksela, najlepiej zgłosić dany objaw w trakcie zgłaszania odklejającej się obudowy. Po wykonaniu zgłoszenia, gdy technicy skontaktują się z Tobą, otrzymasz wszelkie informacje na temat sposobu i czasu w jakim zostanie wykonana naprawa.

3. W przypadku słuchawek bluetooth, telewizor jest w stanie obsłużyć słuchawki, które parują się z urządzeniami bez zewnętrznych nadajników bluetooth. Natomiast możliwość wyszukania słuchawek jest dostępna wchodząc do:

Menu -> Dźwięk -> Ustawienia Eksperckie -> Menadżer głośników bezprzewodowych -> Urządzenia audio Bluetooth

Jeśli odpowiedź okazała się pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie lub kliknij „Kudo” ! 
0 Like
TommyLeeJones
First Poster
Opcje

Dziękuję za pomoc.

Obudowa została wymieniona na nową i jak narazie jest OK. 

Sprawa 1 piksela kazano sie nie przejmowac i zglosic gdy bedzie wiecej przypadkow wypalania.

Posluchalem się porady odnosnie sluchawek i po wielu testach znalazlem dzialajace - firma JBL model everest 700 lub E55BT. Oba modele sa znajdowane przez telewizor, model everest 700 daje nieco lepsze, mięsiste dzwieki, ale ma opoznienie z obrazem ok. 1 sekunde, wiec wybralem model E55BT ktore dzialaja rewelacyjnie.

Polecam podpiac temat sluchawek bo wiele osob ma z tym problem.

Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like