Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie kina domowego SAMSUNG HT-TP12

(Temat utworzony: 22-04-2017 09:16 PM)
3971 Wyświetlenia
Waldemar
First Poster
Opcje

Może Ktoś mi podpowie jak można byłoby podłączyć do TV UE55KU6470SXXH - kino domowe Samsung HT-TP12 ???  W TV jest HDMI - w kinie - nie ma. W kinie jest SKART - w TV nie ma. Wykorzystałem łącze chinche (kabel z trzema kolorowymi wtykami chinche) i uzyskałem co prawda jakiś obraz - ale był czarno-biały, zaśnieżony i "skakał"/zrywał się. Wiem, że nie mogę zastosowac żadnych przejściówek - bo to przecież cyfra i analog ... Czy może jakiś konwerter ... Proszę o jakąś podpowiedż ... Pozdrawiam

0 Like
3 Odpowiedzi
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @Waldemar

Wybrane urządzenia są to zupełnie różne produkty, z różnych lat. W wybranym przez Ciebie telewizorze istnieje wyłącznie możliwość połączenia za pomocą przejściówki Component/Composite -> TV, która jest dołączona w zestawie z telewizorem. Innej możliwości niestety tutaj już nie będzie. W danej sytuacji upewnij się czy zamiast kabla chinch nie możesz zastosować kabla component, wtedy obraz powinien być przesyłany w sposób prawidłowy.

Odnośnie konwerterów, nie spotkałem się z takimi urządzeniami, które w sposób prawidłowy dokonują konwersji sygnału cyfrowego na analogowy (i w drugą stronę).
0 Like
Waldemar
First Poster
Opcje

Zatem firma SAMSUNG - pozostawia mnie z problemem. Muszę sam kombinować.

Wiem, ze nie mogę zastosować przejściówki - bo to inna technologia.

Adapter - jest raczej "wtyczką" - zatem też mi nic nie pomoże.

Pozostaje - konwerter (cena ponad 100 PLN 😞 )

A swoją drogą - przykra jest ta krótkowzroczność formy SAMSUNG, że wprowadzając nowy sprzęt - NIE MYŚLĄ O UŻYTKOWNIKACH STARSZEGO SPRZĘTU tej marki !!!

Kino domowe podłącza się do TV. I czy ja mam co kilka lat - zmieniając TV - zmieniać cały, pozostały sprzęt ??? (tak się składa, że gro sprzętu mam akurat firmy SAMSUNG)

Pozdrawiam

0 Like
DamianT
Pioneer
Opcje
Niekoniecznie trzeba wykorzystywać konwerter. Czy próbowałeś wykorzystać przejściówkę, która była dołączona w zestawie z telewizorem (oznaczenie przejściówki to: BN39-02189A oraz BN39-02190A - zdjęcie przejściówki możesz odnaleźć w internecie)? Właśnie dana przejściówka jest dodana, żeby umożliwić użytkownikom starszych sprzętów podłączenie urządzeń.

Tylko w tym przypadku, żeby obraz był wyświetlany prawidłowo, należy użyć kabla component, który należałoby podłączyć do kina domowego oraz przejściówki, którą należy podłączyć do telewizora.
0 Like