Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z odtwarzaniem napisów UE55MU8002T

(Temat utworzony: 13-12-2017 12:01 AM)
15676 Wyświetlenia
DonKon
Journeyman
Opcje

Cześc wszystkim,

Nie potrafię zmusić TV do odtwarzania napisów do filmów. Chodzi mi o połączenie DLNA, gdzie na kompie mam udostepnione filmy/muzykę i przez tv moge to odtwarzać. Pliki video się odtwarzają, ale za żadne skarby nie moge dojść do tego jak odpalić napisy. Próbowałem róznych formatów (srt/txt/sub itp), różnej długości nazwy plików, nazwy te same co plik video - nic nie działa. Dodatkowo mam nieaktywne w ogóle menu napisów (ustawienia/ogólne/dostepność/ustawienia napisów) jak i wiekszośc opcji zawartych w tym podmenu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób moge odpalic napisy do filmu?

Dzieki z góry :smiling-face:

0 Like
Przejdź do rozwiązania
falken
Journeyman
Opcje

Problem rozwiązuje najnowsza aktualizacja. Tyle, że trzeba ją pobrać ręcznie i podać przez usb. Automatyczna aktualizacja z poziomu tv jej nie wykazuje. 

DonKon
Journeyman
Opcje

ok, po aktualizacji faktycznie działają, ALE:

mam do wyboru kilka języków - język1, język2, jezyk3...... itd. Wygląda na to ze TV ściaga je jakos po swojemu. Są napisy po angielsku, niemiecku, francusku, hiszpańsku, grecku i w historyczno-egispkim, ale po Polsku nie ma. Mimo że posiadam plik z napisami w folderze to nie chce ich wciągnąć.... znów próbowałem różnych formatów i nazw plików i niewiem, nie chce się z tym dogadać... ktoś coś? 

0 Like
falken
Journeyman
Opcje

Działa to tak: jak wrzucisz prawidłowy plik srt do katalogu z filmem, to do wyboru będzie tylko ten plik, albo brak napisów. Jeśli widzisz kilka języków do wyboru, to znaczy, że tv napisów nie widzi i pokazuje tylko te wmontowane w film do wyboru. Przynajmniej u mnie tak to działa. Możliwy powód: nieprawidłowe kodowanie, nieprawidłowy format, literówka w nazwie, inny *****. 

0 Like
biper1
First Poster
Opcje

Mnie po wgraniu aktualizacji nie wyświetla napisów z filmów które mam udostępnione w sieci domowej, jak podpinam pena ze zgranym folderem z sieci napisy są.

Ma ktos na to radę?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
DonKon
Journeyman
Opcje

Witam po przerwie :smiling-face: Generalnie po kilku aktualizacjach oprogramowania w tv, poprawnym skonfigurowaniu sieci problem braku napisów przez dlna dalej wystepuje. Dalej za chiny ludowe nie moge odpalić napisów do filmów pomimo róznych kombinacji z formatami, nazwami plików, folderów, ilości plików w folderach itp. Ja nie wiem to jest żałosne i śmieszne że nie ma opcji w nowoczesnym TV wygodnego odpalenia napisów... po prostu mam ochote przydusić kogoś odpowiedzialnego za taki stan rzeczy :face-with-tears-of-joy:
Dodam że czasem sie odpalą napisy angielskie itp (których nie ściagałem, tylko Polskie z np. Napiprojekt) ale to też randomowo, zupełnie nielogicznie (jakby były zakodowane dodatkowo w filmie (ale nie hardcoded)) no i standardowo prośba o aktualizacje tematu, może ktoś sie uporał z problemem albo ma jakieś wskazówki cenne? :face-with-tears-of-joy:
a moze to po prostu polityka Szajsunga ze ni ciula nie pozwolimy ci odpalić żadnych napisów przez DLNA PIRACIE! hehe pozdrawiam i wyszstkiego dobrego w nowym roku, oby martwe piksele sie Wam nie przydarzałyi napisy działały :winking-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DonKonA masz już najnowszy firmware wer 1260 ?

0 Like
DonKon
Journeyman
Opcje

tak, własnie wgrałem 1260.6 i dalej to samo, napisów brak przez DLNA, natomiast czasem przy niektórych pozycjach pojawiają sie napisy po angielsku (nie wiem skąd) i w menu filmu jest aktywna opcja z napisami (język, kodowanie, wygląd itp, ale co ciekawe w tej opcji Język mogę wybrać Angielski albo Język hehe) natomiast w innych filmach ze ściągniętymi napisami (przez napiprojekt) napisy nie odtwarzają sie w ogóle i nie ma w opcji menu filmu w ogóle pozycji napisy...

Właśnie zrobiłem test, podłączyłem film na pendraku z napisami txt z napiprojekt i je odtwarza, wszystko gra.
Ten sam plik puściłem przez dlna i ich nie odtwarza :smiling-face: Znowu nie wiem skąd wskoczyły napisy po angielsku... 
Ktoś coś bo zgłupiałem :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DonKonNie wiem jaki masz DLNA ale zainstaluj "universal media server 7.7.1" i powinno działać bez problemu.

DonKon
Journeyman
Opcje

hmm, musze przyznac że to działa, niemniej czy to jest wyjście docelowe z sytuacji? 
Czy nie wystarczy że na komputerze mam udostepnione katalogi z plikami w sieci lokalnej i tv je widzi BEZ dodatkowych instalacji serwerów DLNA?
Dlaczego pytam - jest to kolejny program który musi działac w tle, zjada ram i kolejna ikonka na pasku narzędzi :smiling-face:

Niemniej dzięki za ten tip :smiling-face:

0 Like