13-12-2017 12:01 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:24 AM przez RadekK
Cześc wszystkim,
Nie potrafię zmusić TV do odtwarzania napisów do filmów. Chodzi mi o połączenie DLNA, gdzie na kompie mam udostepnione filmy/muzykę i przez tv moge to odtwarzać. Pliki video się odtwarzają, ale za żadne skarby nie moge dojść do tego jak odpalić napisy. Próbowałem róznych formatów (srt/txt/sub itp), różnej długości nazwy plików, nazwy te same co plik video - nic nie działa. Dodatkowo mam nieaktywne w ogóle menu napisów (ustawienia/ogólne/dostepność/ustawienia napisów) jak i wiekszośc opcji zawartych w tym podmenu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób moge odpalic napisy do filmu?
Dzieki z góry
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
01-01-2019 05:55 PM — edytowano 01-01-2019 05:56 PM
@DonKonNie wiem jaki masz DLNA ale zainstaluj "universal media server 7.7.1" i powinno działać bez problemu.
13-12-2017 05:21 AM
13-12-2017 09:47 AM
<facepalm>
Nieee no nie mowisz teraz poważnie... kto przy zdrowych zmysłach mając serwer dlna w domu kopiuje na pendraka filmy z napisami? 😕
13-12-2017 10:08 AM
16-12-2017 10:50 AM
Mam ten sam problem. Zauwazylem, ze nie tylko film+napisy (srt) musza miec taka zama nazwe, ale i folder, w ktorym te pliki sie znajduja. Wtedy w niektorych wypadkach TV wyswietla napisy! Jeszcze nie rozumiem, od czego to zalezy, ale moze w koncu do tego dojde. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat?
16-12-2017 01:31 PM
09-01-2018 12:56 PM
PandaFilip napisali:Mam ten sam problem. Zauwazylem, ze nie tylko film+napisy (srt) musza miec taka zama nazwe, ale i folder, w ktorym te pliki sie znajduja. Wtedy w niektorych wypadkach TV wyswietla napisy! Jeszcze nie rozumiem, od czego to zalezy, ale moze w koncu do tego dojde. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat?
te niektóre przypadki mogą występować jak napisy są wmontowane w film...
09-01-2018 12:59 PM
nie po to kupujesz tv z obsługą dlna, żeby zaciągnięty na serwer 50gb film kopiować na dysk zewnętrzny i ściągać tv ze ściany w celu podpięcia usb... I tak za każdym razem?
09-01-2018 01:07 PM
I co? Udało się to obejść? Ja czekam na odp. od samsunga w tym temacie.
DonKon napisali:Cześc wszystkim,
Nie potrafię zmusić TV do odtwarzania napisów do filmów. Chodzi mi o połączenie DLNA, gdzie na kompie mam udostepnione filmy/muzykę i przez tv moge to odtwarzać. Pliki video się odtwarzają, ale za żadne skarby nie moge dojść do tego jak odpalić napisy. Próbowałem róznych formatów (srt/txt/sub itp), różnej długości nazwy plików, nazwy te same co plik video - nic nie działa. Dodatkowo mam nieaktywne w ogóle menu napisów (ustawienia/ogólne/dostepność/ustawienia napisów) jak i wiekszośc opcji zawartych w tym podmenu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób moge odpalic napisy do filmu?
Dzieki z góry
09-01-2018 01:43 PM