Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z odtwarzaniem napisów UE55MU8002T

(Temat utworzony: 13-12-2017 12:01 AM)
15907 Wyświetlenia
DonKon
Journeyman
Opcje

Cześc wszystkim,

Nie potrafię zmusić TV do odtwarzania napisów do filmów. Chodzi mi o połączenie DLNA, gdzie na kompie mam udostepnione filmy/muzykę i przez tv moge to odtwarzać. Pliki video się odtwarzają, ale za żadne skarby nie moge dojść do tego jak odpalić napisy. Próbowałem róznych formatów (srt/txt/sub itp), różnej długości nazwy plików, nazwy te same co plik video - nic nie działa. Dodatkowo mam nieaktywne w ogóle menu napisów (ustawienia/ogólne/dostepność/ustawienia napisów) jak i wiekszośc opcji zawartych w tym podmenu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób moge odpalic napisy do filmu?

Dzieki z góry :smiling-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DonKonNie wiem jaki masz DLNA ale zainstaluj "universal media server 7.7.1" i powinno działać bez problemu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

29 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Obawiam się, że ten "numer" przejdzie tylko przy odtwarzaniu z pendraka podpiętego bezpośrednio do portu USB w tv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
DonKon
Journeyman
Opcje

<facepalm>
Nieee no nie mowisz teraz poważnie... kto przy zdrowych zmysłach mając serwer dlna w domu kopiuje na pendraka filmy z napisami? 😕

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
No ja wiem, że to trochę niepoważne, ale przypuszczam, że tak może być, że tylko z robaka.
Ale poczytaj dokładnie specyfokację formatów w instrukcji twojego tv, być może tv ma jakieś "specjalne wymagania". Mnie też nie poszły napisy z dysku podpiętego pod router robiący za server, ale nie zagłebiłem się w temat, bo brak czasu. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
PandaFilip
Explorer
Opcje

Mam ten sam problem. Zauwazylem, ze nie tylko film+napisy (srt) musza miec taka zama nazwe, ale i folder, w ktorym te pliki sie znajduja. Wtedy w niektorych wypadkach TV wyswietla napisy! Jeszcze nie rozumiem, od czego to zalezy, ale moze w koncu do tego dojde. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jak będę miał czas, i nie zapomnę :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: to przećwiczę ten problem w praktyce :winking-face:

0 Like
falken
Journeyman
Opcje
PandaFilip napisali:

Mam ten sam problem. Zauwazylem, ze nie tylko film+napisy (srt) musza miec taka zama nazwe, ale i folder, w ktorym te pliki sie znajduja. Wtedy w niektorych wypadkach TV wyswietla napisy! Jeszcze nie rozumiem, od czego to zalezy, ale moze w koncu do tego dojde. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat? 

te niektóre przypadki mogą występować jak napisy są wmontowane w film... 

0 Like
falken
Journeyman
Opcje

nie po to kupujesz tv z obsługą dlna, żeby zaciągnięty na serwer 50gb film kopiować na dysk zewnętrzny i ściągać tv ze ściany w celu podpięcia usb... I tak za każdym razem? 

0 Like
falken
Journeyman
Opcje

I co? Udało się to obejść? Ja czekam na odp. od samsunga w tym temacie. 

DonKon napisali:

Cześc wszystkim,

Nie potrafię zmusić TV do odtwarzania napisów do filmów. Chodzi mi o połączenie DLNA, gdzie na kompie mam udostepnione filmy/muzykę i przez tv moge to odtwarzać. Pliki video się odtwarzają, ale za żadne skarby nie moge dojść do tego jak odpalić napisy. Próbowałem róznych formatów (srt/txt/sub itp), różnej długości nazwy plików, nazwy te same co plik video - nic nie działa. Dodatkowo mam nieaktywne w ogóle menu napisów (ustawienia/ogólne/dostepność/ustawienia napisów) jak i wiekszośc opcji zawartych w tym podmenu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób moge odpalic napisy do filmu?

Dzieki z góry :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ja na wszelki wypadek sprawdziłbym aktualność oprogramowania tv, ale na stronie wsparcia nie przez telewizor.

0 Like