Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung le40c650 nie odpowiada ani na polecenia pilota ani za pomocą panelu

(Temat utworzony: 01-05-2021 07:55 PM)
807 Wyświetlenia
Janders
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z telewizorem samsung le40c650, działał dobrze przez wiele lat dopóki ostatni sam się nie uruchomił, od tego czasu kiedy tylko jest podłączony do prądu uruchamia się sam oraz wyświetla paski z reklamą modelu na boku:

20210501_195303.jpg

To zapewne uruchomił się tryb sklepowy, ale razem z tym utraciłem możliwość obsługi telewizora, nie reaguje on na wciskane przyciski na panelu dotykowym ani na polecenia pilota. 

0 Like
8 Odpowiedzi
Artur1971
Voyager
Opcje
telewizor delikatnie sugeruje że czas na wymianę, nie ma aktualizacji model na wymarciu takie czasy .
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Janders  Czy sprawdziłeś baterie w pilocie? Tryb sklepowy nie powinien zablokować działania pilota. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Janders  Jeżeli nie reaguje na żaden przycisk to już tylko serwis. Może Pan jeszcze spróbować resetu prądowego odłączyć TV od zasilania gniazdkowego na kilka minut.

Janders
First Poster
Opcje

Baterie nowe, pilot podświetla się kiedy włączam przycisk od podświetlania więc nie w tym tkwi problem

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Janders  Możesz być coś z odbiornikiem poczerwieni w TV lub pilocie. Więc chyba pozostaje Ci serwis sam tego nie naprawisz.

MrMatheo
Navigator
Opcje
Gdy by był uszkodzony odbiornik podczerwieni bo tak to nazwałeś,to działał by panel dotykowy w telewizorze a z tego co napisał Janders panel dotykowy w telewizorze nie działa więc problem jest poważniejszy i nie chodzi tu o odbiornik podczerwieni
0 Like
Janders
First Poster
Opcje

Dłubałem coś przy panelu i chyba coś odbiera. Cały czas migała czerwona lampka, natomiast przy dość losowym wciskaniu przycisków na panelu udało mi się ją wyłączyć (chyba za pomocą przycisku source) i jak jeszcze migała to trzymanie przycisku włącz/wyłącz zatrzymywało to miganie.

0 Like
MrMatheo
Navigator
Opcje
Jeżeli miga czerwona dioda to na module mogło dojść do tak zwanego zimnego lutu to znaczy że jest coś luźnego i żeby to sprawdzić trzeba zajrzeć do środka telewizora ale jeżeli już działa to lepiej nie zaglądać do środka
0 Like