Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem przy podłączeniu Tv Samsung UE43J5500 + soundbar Sharp ht-sb110

(Temat utworzony: 01-09-2023 04:53 PM)
582 Wyświetlenia
Kainan
Student
Opcje

Witam,

Mam mały problem z moim tv a mianowicie chodzi o to że przy podłączeniu do niego soundbar Sharp ht-sb110 poprzez HDMI ARC brak jakiejkolwiek reakcji ze strony tv tzn dźwięk cały czas jest puszczany przez głośniki tv a nie przez soundbar. Przy podłączeniu przez bluetooth działa ok ale nie mam przez to możliwości sterowania głośnością z pilota tv.

W telewizorze funkcja anynet+ jest włączona a soundbar obsługuje funkcje arc ponieważ sprawdziłem go pod innym tv (Panasonic) i działał od razu.

W czym może być problem? 

Pod tv Samsunga podłączałem soundbar na 3 różnych kablach z czego jeden nawet ma oznaczenie ARC (kabel od dekodera upc) i nic nie pomogło.

Czy to wina kabla czy moze telewizora bo gdzieś czytałem że zdaża się że może być w tv zablokowane wyjście sygnału w arc.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Kamil.

0 Like
102 Odpowiedzi
Drygi
Journeyman
Opcje

@vdsl2

Ale problem zaczął występować nagle po tym, jak zabrakło prądu. Czyli co, cały czas miałem FFW1401, czy sie telewizor samsung zaktualizował jakoś po odłączeniu, czy co? Ale chyba nie, bo mam automatyczna aktualizacje ustawiona.. 

Więc hmmm co, nic nie mogę zrobić? 😕

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drygi  Serwis może sprawdzić kiedy i jak został zaktualizowany TV o ile nie był resetowany TV z menu serwisowego.

Czy masz widoczne te opcje i możesz wybrać DD+?

20230731_211805-min.jpg

0 Like
Drygi
Journeyman
Opcje

@vdsl2 mam widoczne tutaj wszystkie 3, ale wybrać mogę tylko PCM.... nawet wtedy, kiedy dźwięk odtwarzany jest przez ARC-soundbar...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drygi  Powinno być możliwość wybrania nie tylko PCM ale też DD o ile jest odpowiedni dostarczany dźwięk. Możesz jeszcze w ustawianiach eksperskich zresetować ustawienia. Ale to nie koniecznie może pomóc.

0 Like
Drygi
Journeyman
Opcje

@vdsl2 jestem na 99.9% pewien, że Dolby Atmos jest obsługiwane przez mój Soundbar... niestety wcześniej nie sprawdzałem tego tutaj...

Gdzie ten reset? Jeśli w dźwięk-> ustawienia eksperckie to tam nie mam opcji resetowania czegokolwiek...

Czyli co, nie bardzo mogę coś zrobić w ogóle...?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na samy dole jest opcja resetu 

0 Like
Drygi
Journeyman
Opcje

Niedostępna dla mnie, nie mogę w nią kliknąć.. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drygi  A w ustawieniach->Ogólne->Resetuj masz aktywne czy wyszarzałe?

0 Like
Alan-dgl
Student
Opcje

Witam posiadam telewizor samsung Q 60 R .Wszystko było Ok(używam go 2,5 roku) .Rano włączyłem telewizor i soundbar przestał grać .Po podłączeniu 3 innych kabli hdmi żadnych zmian .Po wpięciu do innego telewizora działa prawidłowo .Sprzęt podpięty po arc .Jak go włączę i wyłącze działa .Przy zmienie aplikacje powiedzmy z Disney-a na netflix dźwięk czasem zginie.Muszę wyłączyć i włączyć telewizor i wraca do normy.Ale też nie za każdym razem .Soundbar zresetowany , telewizor też z poziomu infolinii .Jakieś sugestie .Dziękuje za poświęcony czas i pozdrawiam 

0 Like