08-01-2021 11:44 AM — edytowano 08-01-2021 12:10 PM
Witam. Jestem od dwoch dni posiadaczem Samsung qe75q70t i ku moiemu zdziwieniu zauwazylem na planszy konczacego sie filmu ze wyswietlane loga firm ( te najmniejsze i najciesze)zaczely migotac tak jakby ostrosci nie mogly zlapac. (zaloczylem filmik na yt)a druga rzecz a moze i ten sam problem na bajce czarne uszy postaci przy poruszaniu nie poruszaly sie plynnie ( 2 filmik na yt ) Dodam tylko ze czy to na trybie obrazu inteligentnym ,standartowym czy film jest zawsze tak samo.
Prosze o porade jak mozna sie tego problemu pozbyc.
dziekuje i pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-01-2021 01:53 AM
1. Co do uszu królika to spróbuj wyłączyć motion plus całkiem To upłynniacz obrazu. Nie jest idealny i czasem szybko poruszające się elementy gubi, nie odtwarza ich prawidłowo. U mnie widoczne podczas skoków narciarskich czy niektórych agresywnych reklam. Generalnie rzadko się to widuje ale wyłączenie motion plus u mnie pomaga całkowicie. Zdarza się to jednak tak rzadko że z reguły ignoruje to zjawisko.
2. Zauważ że nie tylko loga firm Ci migają ale również logo tvp miga.
10-01-2021 08:46 AM
Witam. Faktycznie samo wylaczenie pomoglo. Pisze o tej kwestji dlatego ze zajolem sie tymi ustawieniami i poprubowalem roznych opcji wlaczenia i wylaczenia. Jest to telewizor ktory mam 4 dzien wiec wszystkieg nie ogarne a juz cos skumam to benda to podstawy. Dlatego zwracam sie do szanownych kolegow tutaj.
10-01-2021 08:49 AM
Tzn?
10-01-2021 09:00 AM
Wszystkie ulepszacze jak Auto Motion Plus czy Czysty obraz cyfrowy powinno się wyłączyć.
10-01-2021 10:41 AM
Mysle zrobic tak:
przywrócić do ustawien fabrycznych tv i wylaczyc ulepszenia. Zobacze jak wyjdzie i wysle filmik z krolikiem🙂
Za duzo chyba pokombinowałem bo jak odpaliłem tv to obraz byl przygaszony i nie wyrazny jakies 3-4 s
10-01-2021 10:46 AM
Myślę najlepiej zrobić przez Reset Flasha.
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.
10-01-2021 10:58 AM
Miedzy pkt. 2 a 3 powinno sie cos pojawic na ekranie albo inna reakcja?
10-01-2021 11:05 AM
Nic się nie pojawia na TV, tylko będzie, widział, jak szybko miga dioda na pilocie.
19-01-2021 03:32 PM — edytowano 19-01-2021 03:32 PM
Witam po dluzszej przerwie. Zrobilem reset flesza. Ustawilem ponowie aby znikly te niedogodnosci zwiazene z migotaniem ( przerywaniem) tej plynnosci. Ciezko bylo sobie z tym poradzic bo jak nie bylo na uszach krolika i wydawalo sie byc dobrze to znowu po przypatrzeniu sie na malych wyswietlanych na rellamach literkach to jedna z nich mrugala albo zanikala. Wiec wziolem i zamowilem wymiane. A, i jeszcze mialem na nim clouding na gornym rogu po obu strona . W tym tygodniu maja zabrac ten i przywiesc nowy. Dam znac jak przyjdzie nowy.
20-01-2021 12:36 AM
Oby nowy był bez cloudingu. Z tymi reklamami nic nie zrobisz jeśli masz włączone Motion Plus. Chyba że samsung poprawi upłynniacz w którejś z aktualizacji softu (bardzo wątpliwe).