Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
197599 Wyświetlenia

Też mam ten problem (2)

Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Spróbuj, wybrać samą markę i model Pace DMC7000KLG jak to nie pomoże, pozostaje czekać na aktualizacje TV,  

@korusc  Dla telewizorów QLED-a z 2019 jest pilot Smart control TM1990C Silver lub Black różnica jest tylko w kolorze.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, Z tego, co doczytałem się na forum UPC, to Horizon nie posiada funkcji HDMI-CEC, więc funkcja pilota uniwersalnego raczej bez tego nie zadziała ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  No faktycznie tego nie ma Horizon HDMI-CEC.

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Nie zgodzę się co do sterowania dekodera Horizon od UPC za pomocą Smart Pilota. Posiadam jedno i drugie urządzenie i jak najbardziej pilota Smart używam do obsługi dekodera Horizon bez żadnych problemów.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Th3LOQ  Tylko jaki masz model TV czy 2019 roku, czy starszy ? Chyba masz model MU ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Th3LOQ, Masz dokładnie taki model Horizona DMC7000KLG ? U Ciebie sterowanie odbywa się przez HDMI czy IR ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Czy wcześniej miałeś ten dekoder gdy miałeś J6300 ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, Tak. Niestety nigdy nie próbowałem łączyć J z Horizonem :face-with-rolling-eyes:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  W UPC mają dwa modele jak Pace DMC7000KLG  i Pace DMC7002KLG 

czup
First Poster
Opcje

Dzień dobry.

Czy już jest dostępne rozwiązanie/wyjaśnienie problemu dotyczącego obsługi dekodera Evoboc Cyfrowego Polsatu pilotem smart samsunga tylko z odległości do około 1m?

Telewizor QLED QE65Q70RAT.

Pilot zmienia kanały tylko z odległości kilkudziesięciu cm, również po zakryciu nadajnika IR.

0 Like