04-08-2017 12:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-01-2020 12:50 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dekoder Evobox PVR
10-01-2020 12:54 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja też myślałem, ze sterowanie dekoderem odbywa się przez BT za pośrednictwem hdmi. Dopytałem więc o to konsultanta podczas rozmowy a ten twierdzi, ze po BT steruje tylko telewizorem a dekoderem juz przez IR i stąd ten problem. Pytanie czy tak jest faktycznie?
10-01-2020 01:38 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc domyślam się, że zależy to od dekodera. W twoim przypadku może tak być, że sterowanie idzie po IR. Spróbuj, tak jak ja to zrobiłem, zasłoń nadajnik podczerwieni w pilocie i sprawdź, czy dekoder będzie reagował?
10-01-2020 11:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zrobiłem tak jak radziłeś czyli zasłoniłem nadajnik IR w pilocie i próbowałem zmieniać kanały... i działało. Czyli info jakie dostałem od konsultanta, ze niby komunikacja z dekoderem jesli chodzi o zmianę kanałow odbywa sie przez IR to według mnie niemożliwe. Musze jeszcze sprawdzić jak to bedzie działać na dekoderze nc+ tylko najpierw musze popytać wsrod znajomych kto taki ma aby mi go użyczył na próbe.
10-01-2020 11:16 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc Mnie wygląda na problem z Dekoderem Evobox PVR .
10-01-2020 11:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak już chyba pisałem wcześniej na dekoderze mini HD2000 działa identycznie jak na Evobox
10-01-2020 11:40 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc Wywołam, kolegę @kamil40013 może on sprawdzi, jak działa u niego TV 43Q60R z innym dekoderem. Ja mam inny model z 2019 nie QLED-a.
11-01-2020 03:59 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc skoro po zasłonięciu nadajnika irdy działało przełaczanie kanałów, to znaczy, że dekoder dostaje informację po kablu a nie podczerwieni. A zatem odległość od samego dekaodera nie ma znaczenia.
11-01-2020 07:06 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@vdsl2, Posiadam dekoder Horizon od UPC, ale nie mogę na nim skonfigurować funkcji pilota uniwersalnego. Dokładnie jest, to model Pace DMC7000KLG. W telewizorze znajduje się on na liście urządzeń obsługiwanych, ale nie przechodzi testu zmiany kanału. Natomiast bez problemu udało mi się uruchomić tę funkcję w połączeniu z dekoderem nBox NC+. I tak jak się spodziewałem, sterowanie odbywa się po kablu HDMI. Po zasłonięciu nadajnika dalej wszystko działa.
11-01-2020 08:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli u Ciebie działa dobrze z dekoderem nc+? , a TV masz z 2019r czy starszy? No i czy działa z odległości kilku metrów? Pilot smart control silver czy czarny?