Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Obraz wyłącza się na 2-3sekundy

(Temat utworzony: 20-05-2023 09:43 PM)
8854 Wyświetlenia
andrzejek98
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam problem z moim telewizorem Samsung podczas grania na Xbox Series X z włączonym odświeżaniem 120Hz lub VRR w trybie gra. Znika obraz na 2-3 sekundy i potem się pojawia, tak kilka razy i potem telewizor pokazuje że Xbox nie jest włączony do zasilania, pomimo że tak naprawdę konsola działa normalnie. Próbowałem z różnymi portami i kablami HDMI. W momencie gdy jestwyłączony tryb 120Hz i VRR wszystko działa normalnie. Ma ktoś podobny problem, są jakieś rozwiązania które można samemu wykonać?

Przejdź do rozwiązania
90 Odpowiedzi
adrianp81
Journeyman
Opcje

https://www.youtube.com/watch?v=ptRTYDiUOS0&t=37s

zobacz to,zrobi sobie ten video output w tv,ustawienia,connection,external device manager,input signal plus i tam wlacz wszystkie 4 jesli sa off,to jest deep color hdmi 4:4:4,jesli xbox posiada test video output to tez zrob i zobacz jaki bedzie wynik

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

jaki masz model tv,oby nie jakis z one connectem

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

zobacz jeszcze te ustawienia,wrzucilem to na twojego youtuba ale odrazu usuneli niestety

https://www.youtube.com/watch?v=ptRTYDiUOS0

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

Obsuguje vrr jak kazdy nowy samsung ale ten z one connect boxem tylko do 120hz nie 144,vincent teoh z hdtv.test z uk juz to wyjasnij na youtubie.

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

z tego co koles gada to bedzie wina kabla hdmi

https://www.youtube.com/watch?v=lcR086ECooI&t=316s

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Vilku, nigdzie nie stwierdziłem, że w ogóle nie obsługuje! 

Konflikt występuje w połączeniu z PS5! Znam ratings.com a w przytoczonym teście nie ma wzmianki o PS5 tylko ogólne info, że wspiera i konkretne dotyczące 144Hz z PC-ta.

Mi się nie udało znaleźć w necie testu S95C zestawionego z PS5, za to z  Xbox'em dużo...natomiast spotkałem się z opinią, że w wyniku jakiegoś konfliktu Sony z Samsungiem, Sony "zaszył" w sofcie PS5 kod uniemożliwiający korzystanie w pełni z możliwości konsoli w połączeniu właśnie z serią S95C.

Dzisiaj wziąłem konsolę i swoje 3 kable HDMI - wszystkie 8K, jeden nawet z certyfikatem HDMI.org i pojechałem do kumpla (prawie 100km) ;-), który nabył LG G3 i... zryłem szczęką parkiet! Wszystko świetnie współpracuje, efekt piorunujący. 

Czyli co, konsola dobra, kable sprawdzone-na wszystkich sprzęt działa...no to się pytam S95C wspiera czy nie wspiera?

Mi przede wszystkim chodzi o to, że Samsung ukrywa w informacjach o możliwych komplikacjach w połączeniu z PS5...ufff pozdro 🙂

Vilku
Apprentice
Opcje

To ustawienie na -1 sam wpadłem i owszem problem rozwiązuje  ale wtedy paleta kolorow jest ograniczona. 

No i niesmak pozostał. 

Na szczęście już oddany, tv od razu sprawdzony i kasa do reki co mnie lekko zszokowało wiec mogę chyba też polecić siec ME.

Vilku
Apprentice
Opcje

Już oddany, problem z głowy. 

Może jakieś serie mają z tym problem. Facet w sklepie twierdził, że tego modelu jeszcze nikt nie zwracał. Więc może jest tam ileś procent tego sprzętu gdzie problem ten nie występuje 

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Ci co nie posiadają PS5 lub ci co posiadają PS5 ale mają gdzieś VRR nie oddają 😁.

PS. Jutro będę sprawdzał że swoją konsolą Sony serii X95L czyli minileda, bo się jeszcze zastanawiam nad oledem LG G3. 90 % grania to sim-racing gdzie sporo stałych elementów wyświetlanych, a w TV z kolei kanały info, to tak trochu obawiam się wypaleń, jeśli się okaże, że faktycznie w X95L efekt HALO jest maxymalnie ograniczony, to kupię tego minileda 😉 Pzdro

0 Like
John Weed
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z telewizorem Samsung q77cat a mianowicie po włączeniu gry w 120 kl/s. Telewizor gubi sygnał albo robi się czarny ekran. Wymieniłem już kabel HDMI ale dalej jest to samo.  Telewizor podłączony jest do ps5. 

0 Like