Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Obraz wyłącza się na 2-3sekundy

(Temat utworzony: 20-05-2023 09:43 PM)
8900 Wyświetlenia
andrzejek98
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam problem z moim telewizorem Samsung podczas grania na Xbox Series X z włączonym odświeżaniem 120Hz lub VRR w trybie gra. Znika obraz na 2-3 sekundy i potem się pojawia, tak kilka razy i potem telewizor pokazuje że Xbox nie jest włączony do zasilania, pomimo że tak naprawdę konsola działa normalnie. Próbowałem z różnymi portami i kablami HDMI. W momencie gdy jestwyłączony tryb 120Hz i VRR wszystko działa normalnie. Ma ktoś podobny problem, są jakieś rozwiązania które można samemu wykonać?

Przejdź do rozwiązania
90 Odpowiedzi
Leży
Journeyman
Opcje
I problem występuje tylko w trybie gry, przy graniu na konsoli, podczas oglądania tv jest ok.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Leży, zgłoś się jeszcze raz na Infolinię Techniczną, niech ponownie sprawdzą Twój odbiornik.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Pawel20065
Explorer
Opcje
U mnie kolego identyczny problem. Samsung S95C i PS5.
Obraz wraz dzwiękiem znika i pojawią się po kilku sekundach.
Ostatnio TV dostał jakąś aktualizację I myślałem, że może to poprawili , ale częstorliwość występowania się podwoiła. Jest jeszcze gorzej..
0 Like
Leży
Journeyman
Opcje
Hej aktualizacja nie pomogła, ja wymieniłem na najlepszy jaki dostałem kabel hdmi i na początku problem znikł całkowicie, jednak teraz potrafi jeszcze wystąpić nie tak często jak wcześniej ale występuje, dodatkowo wyłączyłem jedna funkcje hdmi w ps5 co też pomaga, ale generalnie problem nie jest zniwelowany calkowicie
Vilku
Apprentice
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem. 

S95C i ps5 

To są jakieś ***** aby w sprzęcie za 11 koła coś takiego występowało.

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

S95C i PS5 u mnie to samo, po szeroko zakrojonych konsultacjach, podwójnej weryfikacji dokonanej zdalnie przez wsparcie Samsunga okazuje się, że S95C NIE OBSŁUGUJE systemu VRR generowanego przez PS5.

Żeby było ciekawiej to gdy podłączę PS5 pod HDMI 1 zanikanie obrazu występuje w nieregularnych odstępach czasu, tak co 2 do 10 minut, natomiast po podłączeniu do sugerowanego przez Samsunga HDMI 4 obraz zanika co 1 do 5 sekund. Jeśli w ustawieniach TV wyłączę tzw. rozszerzenie wejścia to konsola wyświetla info, że mój TV nie obsługuje trybu VRR. W takim ustawieniu natomiast nie występuje zanik obrazu.

Dodam, że przy włączonym rozszerzeniu HDMI w TV i włączonym VRR w konsoli obraz zanika również na uruchamianych aplikacjach zainstalowanych na PS5.

Reasumując jest to konflikt systemowy i nic, i nikt tutaj nie pomoże. Ja na szczęście mogę jeszcze zwrócić ten TV i kupić TV w pełni kompatybilny z PS5...nie mniej jest to skandal IMO. Pozdrawiam.

0 Like
Vilku
Apprentice
Opcje

Mi na razie pomogło ustawienie w opcjach PS5 transferu 4k na -1

Ewidentnie coś z transferem jest to na rzeczy. Wcale bym się nie zdziwił jakby ten ich kabel od boxa nie wyrabiał.

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Elou, w której zakładce PS5 można zmieniać to co opisałeś? Pzdr

0 Like
Vilku
Apprentice
Opcje

Dużo ludzi ma z tym problem. Na zagranicznych forach to samo. Coraz bardziej myślę o zwrocie tego tv

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

U mnie a S90C taki problem nie występuje przy korzystaniu z PS5. Zaktualizowaliście oprogramowanie telewizora do wersji 1310 ? Możliwe, że problem w jakiś sposób powoduje moduł One Connect Box, w który wyposażony jest model S95C.