Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działa Youtube na SmartTV

(Temat utworzony: 06-10-2016 12:41 PM)
318444 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Jeśli nie działa Youtube na twoim SmartTV należy wejść w Menu > Sieć > Stan sieci > ustaw. IP >Ustaw DNS zmieniamy na wprowadź ręcznie > cztery zera, które się poniżej pojawią należy zmienić na 8.8.8.8 lub 8.8.4.4

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Przejdź do rozwiązania
186 Odpowiedzi
adrianp81
Journeyman
Opcje

w uk mamy 1231.1 to sa te same z tym samym problemem you tuba,u mnie jak wcisne return przycisk to you tube sie nie zamyka,( jakis dziwny crush ma apka),apke zamykam calkiem przytrzymujac dluzej przycisk return,mozna tez zgasic you tuba przyciskiem Source ale wtedy nie zamkniesz calkiem you tuba i bedzie pamietal co ostatnio ogladales i po powtornym wlaczeniu bedziesz ogladal to samo co przed wylaczeniem,dziwne,ten problem jest tylko na tv samsung z tizenem od 2016r

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Myślę, że jest lekarstwo na ten problem, ale to może wykonać technik z serwisu poprzez upgrade micom i innych opcji w menu serwisowy wiele razy to robiłem, gdy pracowałem w serwisie Samsunga.

Michaeal_PO
Journeyman
Opcje

Po jakim czasie od zakupu problem zaczął występować? U mnie niecałe dwa lata.

VDSL2 Skąd jesteś? Prowadzisz może jakieś "prywatne usługi". Jak nie chcesz oficjalnie na tym forum pisz w wiadomości prywatnej

adrianp81
Journeyman
Opcje
Niestety ale prawie nikt tego nie wie ze aplikacje w tv sa wspierane tylko przez 6 lat,pozniej przestaja dzialac lub znikac,skype tez zniknal z tv w 2014 lub 2015 jakos.porazka
0 Like
maksymile
Student
Opcje

Cześć, mam w miarę nowy smart tv z 2018 r, ( QE55Q8CAM Samsung nr seryjny: 0A1E3SAJ400302X z najnowszym oprogramowaniem) w aplikacji Youtube(Informacja 9 aplikacji na tv:
Aktualiz.:10/01/2019, wersja 2.1.491) jak i poprzez przeglądarkę na stronie youtube.com na wszystkich materiałach wideo w obrazie pojawiają się piksele kwadraty i pionowe linie uniemożliwiające komfortowy odbiór treści wideo - link do zrzytów https://photos.app.goo.gl/Yixju8ZjkMazLgBRA . Dźwięk jest bez zakłóceń.
Mam połączenie z internetem po kablu 100 mega i 10 wysyłu.
Wszystkie pozostałe aplikacje np. Player, Ipla, Vimeo oraz VOD TVP odbierają obraz bezbłędnie w najlepszej jakości jaką dostarczają te serwisy. Telewizor był aktualizowany oraz serwis telefoniczny Samsung resetował wszystko.
Zamieniałem numery dns które telefonicznie polecił mi serwisant z obsługi technicznej Samsunga, lecz nic nie pomogło.
Nawet podłączałem tv do trzech różnych dostawców internetu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@maksymile a próbowałeś ponownej instalacji aplikacji lub jej resetu z poziomu ustawień samej aplikacji?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
maksymile
Student
Opcje

Samej aplikacji nie mam możliwości przeinstalowania,  zdalnie serwisant zresetował mi całego huba i zainstalowałem przez usb  najnowsze oprogramowanie samsunga , a aplikacja youtube ma jak widzę najnowszą wersję z tego roku..., pisałem też do pomocy yotuba (po polsku niestety) ale pki co nie ma odpowiedzi, dzissiaj też na czacie  pomoc samsunga zwróciła uwagę że reklamy się wyświetlają ok tylko obraz youtuba krzczy więc producent aplikacji za błędy odpowiada w tym momencie, hmm.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Gdy wejdziesz w aplikacje i ustawienia, do pod ikną każdej zainstalowanej aplikacji masz rozwijane menu i tam jest opcja ponownej instalacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
maksymile
Student
Opcje
Dzięki, takie coś robiłem owszem po konsultacji tel z obsługą samsunga, nie pomagało.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@maksymile to spróbuj jeszcze zmienić DNS-y na googlowskie, skoro napisałeś, że problem występuje i w aplikacji i przez przeglądarkę. Dodam, że problem może być również po stronie dostawcy internetu.

0 Like