Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prędkość karty LAN w QE65Q64TAUXXH

(Temat utworzony: 28-12-2021 08:43 AM)
5002 Wyświetlenia
nesiasps
Voyager
Opcje

W specyfikacji brak tej informacji - pytanie czy ma 100mbps czy gigabitową ? Nie wiem czy jest sens podłączyć kablem ponieważ po WIFI pójdzie szybciej jeżeli jest tam karta enthernet 100mbps. Może ktoś ma wgląd w specyfikację szczegółową?

0 Like
49 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nesiasps Wszystkie telewizory od lat mają kartę LAN 100mbps.

nesiasps
Voyager
Opcje

Dzięki, od lat to wiem że tak jest, ale zdaje się że lata mijają, a prędkość wzrosła sporo ponad 100mbps - mimo wszystko zastanawiam sie czy warto łączyć kablem przy tych 100mbps, czy nie ma to w tych czasach znaczenia

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, 100Mb jest w zupełności wystarczające dla telewizora. Od lat mam podłączone telewizory po kablu i nie ma żadnych problemów z aplikacjami oraz stremowaniem wideo. Nie korzystam z Wi-Fi ze względu na odległość dzielącą router, a telewizor, przez co filmy potrafiły się przycinać.

Trzciono
Explorer
Opcje
Mam kilkanaście filmów co mają bitrate powyżej 100Mbit/s , więc nie jest wystarczająca. Skąd macie taką informację, że jest tam 100Mbit karta?
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Trzciono  Nie które routery mają możliwość sprawdzenia. Możesz też zadzwonić na infolinie Samsung lub zapytać się przez Czat.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Trzciono, Bardziej miałem na myśli tutaj korzystanie ze wbudowanych aplikacji. Filmy odtwarzam z pamięci masowej.

nesiasps
Voyager
Opcje

"Owszem, jest to dział techniczny. Producent nie podaje takich danych w specyfikacji, więc ja też nie udzielę Panu takich informacji." takie info z czatu technicznego

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nesiasps  Inni producenci jak na przykład Sony też ma LAN 100Mbit/s 

Tak jak pisałem wcześniej że niektóre routery maja możliwość sprawdzenia zaznaczyłem na czerwono.

Zrzut ekranu 2021-12-30 113110.png

nesiasps
Voyager
Opcje

Rozumiem, jednak obecna technika wymaga szybszych kart a przyzwoitość podania jej parametrów - przecież nie pytam o jakieś wydziwienia a o zwykły parametr podzespołu. Mogę to sprawdzić gdy skręcę odpowiedni kabel ale warto takie rzeczy wiedzieć przed kupnem TV