Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prędkość karty LAN w QE65Q64TAUXXH

(Temat utworzony: 28-12-2021 08:43 AM)
5018 Wyświetlenia
nesiasps
Voyager
Opcje

W specyfikacji brak tej informacji - pytanie czy ma 100mbps czy gigabitową ? Nie wiem czy jest sens podłączyć kablem ponieważ po WIFI pójdzie szybciej jeżeli jest tam karta enthernet 100mbps. Może ktoś ma wgląd w specyfikację szczegółową?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Hepsio  TV to nie komputer/laptop. Jak widać wymagania do 1Gb są spore.

1000 Mb/s osiągniesz na komputerach z procesorami Intel klasy i7, wydajnymi procesorami klasy i5 lub procesorami innych producentów o podobnej wydajności.

0 Like
Hepsio
Pioneer
Opcje
No tak wiadomo w tv nie ma takiej potrzeby wystarczy spojrzeć ze wszyscy producenci daja do 100mbps i jak dla mnie wystarcza absolutnie do wszystkiego co na nim sie robi. Takie łącze jest dobre do laptopów konsol itd. Ale szok dla mnie ze na wifi szybciej niż na kablu gdzie jak widać w 99% przypadkow jest zupełnie na odwrót. Podłączając kabel bylem poprpstu zdziwiony.
0 Like
Hepsio
Pioneer
Opcje
Kabel kat6 nic tu nie zmienia skoro masz tak "niskie lacze" a dodatkowo operator dostarczający internet do cb moze miec kat5 i wychodzi tylko ze masz droższy kabel i nic pozatym 👌
0 Like
KmP900
Apprentice
Opcje
Nie o to chodzi. Sprawa wyjaśniona. Kabel czy dostawca nie ma tu nic do rzeczy. Inne urządzenie po kablu osiągają 550 Mb.
Chodzi o lipną kartę sieciową docelowo montowaną w TV. Nie tylko tego producenta.
Hepsio
Pioneer
Opcje
Wiem przedchwila rowniez przerabiałem ten temat tylko tak napisalem. Po wifi szybciej niż na kablu te bylem zdziwiony
0 Like
marcin75m
First Poster
Opcje

Dziś podłączyłem tv pod kabel sieciowy prosto z routera  (na kompie na LAN mam 600 Mbs).

Jak podłączam telewizor na wifi 5,.0 to mam 300 Mbs a jak na LAN max 100 Mbs.

Czy mogę coś z tym zrobić ? aktulaizacja ? ustawienia sieci ?

Pozdrowienia

M

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
tocoś
Explorer
Opcje
Tym samym kablem co z pc bo jeżeli nie to może być wina kabla jeżeli np jest starej kategori.
0 Like
rezjjel
Journeyman
Opcje

Witam nie chciałbym zaśmiecać tematu a chciałbym szybko zaczerpnąć informacji. Chcę zwiększyć przepustowość internetu w tv 65S95B. Wiadomo że wbudowana karta ma ograniczenia. Czy jak kupię adapter ethernet będzie on działał z tym tv? Chodzi mi konkretnie o coś takiego:

Unitek Adapter USB 3.1 - RJ-45 1000 Mbps - Przejściówki - Sklep komputerowy - x-kom.pl

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rezjjel  Nigdy nie sprawdzałem czegoś takiego.