Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działa Youtube na SmartTV

(Temat utworzony: 06-10-2016 12:41 PM)
318655 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Jeśli nie działa Youtube na twoim SmartTV należy wejść w Menu > Sieć > Stan sieci > ustaw. IP >Ustaw DNS zmieniamy na wprowadź ręcznie > cztery zera, które się poniżej pojawią należy zmienić na 8.8.8.8 lub 8.8.4.4

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Przejdź do rozwiązania
186 Odpowiedzi
Qulfon
Apprentice
Opcje

Witam, mój TV to UE40D6500, aplikacja YT została automatycznie odinstalowana po aktualizacji TV, problem w tym że przez przeglądarkę nie chce sie uruchomić nie tylko YT ale Wp.pl, Vimeo i inne. Zmiana DNS nie pomaga. Nawet kupiłem nowy router i nic. Po wpisaniu w pasek adresu i kliknięciu po wyszukaniu mam po chwili komunikat żeby sprawdzić połaczenie sieciowe lub poprawność wpisania adresu. Nie wiem, ale wszędzie gdzie widnieje żółta kłódka z prawej strony paska adresu są problemy z załadowaniem strony.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy do tej pory przeglądarka działała poprawnie?
Obawiam się, ze z uwagi na "wiek" modelu, zaczyna się kończyć wsparcie dla niego i stąd takie problemy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Qulfon
Apprentice
Opcje

Przeglądarka działała poprawnie. Martwi mnie drapieżna polityka Samsung. Będą utrudniać życie żeby tylko nowy TV kupić. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale chyba można coś zrobić. Zresztą z tą marką miałem już problemy dokładnie z serwisem, takie brednie jakie usłyszałem od serwisantów do dzisiaj wzbudzają wśród moich znajomych niechęć do Samsung. Myślę że jest to ostatni sprzęt tej firmy jaki kupiłem.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odpowiem inaczej. To czy dana aplikacja jest wspierana w konkretnym modelu zależy od developera, nie producenta tv. Jeżeli YT wycofało się ze wsparcia, to aplikacja musiała zostać usunięta. Tu nie ma żadnej dyskusji.
Co do problemu ze stronami, to spróbuj przywrócić przeglądarkę do ustawień fabrycznych, to samo można zrobić całym tv i sprawdzić jaki będzie efekt.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Qulfon
Apprentice
Opcje
SmartHub przywracamy przez zeruj? A samą przeglądarkę ?
0 Like
gilban
Navigator
Opcje

Witaj. Ja mam ten sam TV co Ty tylko że 32".

I też dokładnie to samo jest u mnie co u Ciebie. Jednak z TV ogólnie jestem bardzo zadowolony - to znaczy chodzi o wyświetlany obraz. Te nowe wcale nie są lepsze. 

Dopowiem, że mój ojciec ma z tego okresu TV firmy LG. Też 3D 48"  i niestety też u niego youtube już nie działa, mimo że aplikacja nie została odinstalowana, tez nie działa przeglądarka internetowa etc. Także co byś nie kupił to po jakimś czasie producent wsparcie zawiesza i kup pan/pani nowe.

Ja kupiłem sobie Raspberry Pi 3 (to jest jednak najpopularniejsze urządzenie, dlatego też na nie jest dużo softu). Zainstalowałem KODI (LibreELEC) i on mi zastępuje soft od Samsunga. Dzięki odpowiednim wtyczkom masz dostęp do masy filmów, praktycznie bez limitów, nie rejestrując się nigdzie i nikomu nie płacąc. Na stronie https://kodiwpigulce.pl/ można wszystko znaleźć.

Druga opcja to zakup choćby Xiaomi Mi Box 4K, gdzie masz Android TV i youtube i inne aplikacje. Ale KODI i tak to na głowę bije przez wtyczki.

Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać TV z poziomu zaprzestania wsparcia, bo kupisz coś innego i za kilka last powtórzy Ci się sytuacja. Lepiej go używać do końca jego dni.

Co do serwisów - to Ci powiem, że tak samo postępuje serwis Lenovo i kilka innych firm. Co do SmartTV to tu i tam czytałem, że u Samsunga i tak ono jest najlepiej dopracowane, mimo że też mnie wkurza jego postgępowanie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Smart Hub tak jak napisaleś, a przeglądarkę w jej ustawieniach na samym dole powinna być dostępna funkja resetu.

Qulfon
Apprentice
Opcje

Niestety brak rezultatów. Dzięki za chęć pomocy.

P.S. Odp Samsung: w przypadku telewizorów z rocznika 2013 lub starszych odbiornik nie ma wsparcia dla technologii flash dlatego też te strony mogą nie działać prawidłowo, deweloperzy nie wspierają tej technologii juz, a html 5 nie pójdzie na naszych sprzętach.

0 Like
rstep
First Poster
Opcje
W moim przypadku Youtube sie zawiesza,tzn. co kilka dni wystepuje czarny ekran bez zadnej opcji zarządzania. Pomaga jedynie restart smarthub. Model telewizora UE50KU6000W. Miał ktos podobny problem? Oprogramowanie aktualne.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wyznacz termin kontaktu z pomocą techniczna i poproś o zdalny factrory rest. Skonfiguruj tv od nowa i sprawdź, czy problem ustąpił.

0 Like