Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neo Qled 55" QN85BAT tv blokuje się na chwilę w trakcie klikania pilotem -zawiesza system.

(Temat utworzony: 04-12-2022 11:32 PM)
6289 Wyświetlenia
zalko
Pathfinder
Opcje

Od tygodnia testuję nowy Neo Qled QN85Bat, w trakcie poruszania się po menu ,Smart Hub czy czasami na Netflix tv jakby staje na moment,po czym znów wszystko chodzi. 

Początkowo myślałem,że to pilot więc zadzwoniłem na Infolinię i w czasie tym przy zdalnym połąceniu doszło nawet do resetu technicznego,ponieważ wyszło iż mam mało pamięci (???); dwie aplikacje i system i za mało ??

Generalnie mam zajętości pamięci tv ok 40% ale wygląda na to,że boksuje się pamięć w urządzeniu i stąd taka "zawiecha". To tegoroczny system i podejrzewam problem (raczej chciałbym) oprogramowania ale czy na pewno ? 

Czy ktoś ma podobną sytuację, że przez moment zawiesza się działanie systemu ?? U mnie przy menu, czasami w Netflix blokuje się i nic nie jestem w stanie zrobić aż sam zacznie działać dalej.   Jakieś porady uwagi chętnie przyjmę .

FW 1310

QE55QN85BAT
0 Like
71 Odpowiedzi
Fazon
Voyager
Opcje
qn91b ten sam problem z pilotem. Suport odpowiada: parowanie pilota na nowo, naładuj do 100%, zdalne połączenie i reset tv do ustawień fabrycznych. Aktualizacja tv powinna pomóc,następna i nastepna. Nic to nie dało, co dzwonię to zbywają jakimiś nowymi propozycjami naprawy. Teraz muszą mi wymienić pilota na nowy bo to jakaś kpina.
0 Like
Members_mmDR8LZ
Student
Opcje

Póki co pomógł factory reset i wgranie softu przez USB.

0 Like
Bonczek
Explorer
Opcje
Witam,
Zauważyłem w telewizorze że została zmieniona czcionka zatem domyśliłem się że wpadła nowa aktualizacja lecz nie wiedzieć dlaczego, ale owa aktualizacja dotarła do pilota. Tak sądzę, ponieważ zaczął świrować i nie łapał moich decyzji (np. Klikając prawo on przeskakiwał kilkukrotnie lub działał z opóźnieniem). Stwierdziłem, że dam sobie spokój i poczekam za kolejną łatką lecz ta nie nadchodziła ... Aż doszło do tego kulminacyjnego momentu, w którym to chciałem szybko wyszukać w aplikacji YouTube to co się miało wyświetlić i ku mojemu zdziwieniu nie dano mi wyszukać głosowo niczego. Zatem wyskoczyła sugestia by podłączyć pilot ponownie (domyśliłem się że zabieg ma na celu powrócić do ustawień fabrycznych pilota czy coś podobnego), a ten mały kontroler wyłączył się i od teraz nie ma zamiaru sparować się z telewizorem w żaden możliwy sposób. Nie mam też innego źródła by ekranem manewrować bo trzeba zaakceptować każde nowe połączenie.

Jest jakieś rozwiązanie prócz wysyłki do serwisu? Bo serwis zajmie wieki, a wiadomo manipulowanie tym co ma być wyświetlane to ważna sprawa. 

Może był już poruszany podobny temat lub ktoś zna rozwiązanie? Ja po małym przeglądzie, forum oraz innych stron nie znalazłem nic podobnego.

Liczę, że ktoś miał podobne odczucia i się podzieli wnioskami.
0 Like
rogal198
First Poster
Opcje
Witam.
W moim TV QE65Q pojawił się problem z nawigacją aplikacjach. Np. w YT czy Amazon Prime kiedy chcę przesunąć kursor klikając przyciskiem nawigacyjnym (okrągły przycisk: góra, dół, lewo, prawo) kursor nie przesuwa się a po drugim naciśnięciu przesuwa się o 2 pola. Jeśli po jednym naciśnięciu nawigacji nacisnę OK to zostanie wybrana opcja nie podświetlona a ta gdzie powinien być kursor. Wczoraj dostałem nowego pilota od Samsung o chwilowo wszystko działało ok ale po nie wiele ponad dobie problem znów powrócił i myślę że podobnie jak ostatnio znów będzie się nasilał. 
Wysłałem też zgłoszenie do Samsung ale może ktoś z forumowiczów miał podobny problem i zna rozwiązanie?
0 Like
rogal198
First Poster
Opcje
No dobrze. Czyli jest w końcu rozwiązanie problemu z pilotem? Bo czytam forum i mam wrażenie że kręcimy w kółko. Sam dostałem nowego pilota, firmware w wersji 1640 a po wymianie pilota wszystko działalo bez zarzutu niewiele ponad dobę.
0 Like
rogal198
First Poster
Opcje
Dzięki.
0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje
Nie sądzę bo znowu jestem umówiony z Samsung na odczytanie logów z systemu. Blokuje się, nie trzyma ustawień i inne sprawy. Reset tylko na jakiś czas pomaga chociaż po ostatnim zaraz zaczęli się dziać. Nie mam ochoty czekać na cud z update.

QE55QN85BAT
0 Like
Jareqka
First Poster
Opcje
Kupiłem tv 65 qn90c i po jakimś czasie zauważyłem że pilot (ten mały z solarem) jakby się zawieszał. Czasami np w YT nie da się najechać w dół, albo w bok. Co to może być?
0 Like