Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

TV Samsung QE65Q77DATXXH zawiesza się....

(Temat utworzony: 27-09-2024 08:46 PM)
300 Wyświetlenia
S_DJ
Apprentice
Opcje

W dniu dzisiejszym uruchomiony w/w tv w czasie oglądania dowolnego kanału na chwilę zawiesza się ( zanika obraz i głos).

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
S_DJ
Apprentice
Opcje

Witam. Po kilku dniach analizowania, czytania instrukcji obsługi i uruchamiania różnych aplikacji dotarłem do zakładki pomoc techniczna. Profilaktycznie uruchomiłem np. funkcję konserwacja urządzenia i w tej chwili nie widzę żadnych zatrzymań wizji czy fonii. Mam nadzieję, że problem ustąpił.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy na źródle zewnetezym czy jakiej aplikacji typu YouTube też to samo się dzieje?
0 Like
S_DJ
Apprentice
Opcje

Witam. Tak się dzieje np. przy oglądaniu TVN czy Polsat przez dekoder Cyfry+.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@S_DJ  Problem nie jest po stronie TV a tylko po stronie anteny od dekodera lub instalacji antenowej.

S_DJ
Apprentice
Opcje

Przesiadłem się z TV Panasonic i na nim nigdy takich dziwnych chwilowych zatrzymań nie było.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@S_DJ  TV jest jako monitor i obraz i dźwięk jest przesyłany po HDMI z dekodera. 

Możesz wrzucić nagranie jak to wygląda?

S_DJ
Apprentice
Opcje

Pierwszą część odp. rozumiem i częściowo się zgadzam. Nad ewentualnym nagraniem muszę się zastanowić jak to zrobić. Ponieważ to występuje nieregularnie a nowy tv oglądam od kilku godzin będę się musiał dalej przyglądać i może jutro spróbuję coś więcej ustalić, może nawet jakoś nagrać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@S_DJ  Jak był to problem po stronie TV czy połączenia dekodera to miałbyś takie coś.

20240927_221609.jpg

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie wiem jaki model posiada Pan dekodera z Canal+ ale z niektóre potrafią gubić chwilowe połączenia. Na początek proponował bym Panu wymienić dekoder
Rozwiązanie
S_DJ
Apprentice
Opcje

Witam. Po kilku dniach analizowania, czytania instrukcji obsługi i uruchamiania różnych aplikacji dotarłem do zakładki pomoc techniczna. Profilaktycznie uruchomiłem np. funkcję konserwacja urządzenia i w tej chwili nie widzę żadnych zatrzymań wizji czy fonii. Mam nadzieję, że problem ustąpił.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

0 Like