Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skarga

(Temat utworzony: 05-02-2023 08:01 AM)
1188 Wyświetlenia
Tomek1976
First Poster
Opcje

Dzień dobry

Proszę o podanie adresu e-mail ponieważ chcę złożyć oficjalną skargę dotyczącą gwarancji i nie chcę robić tego na państwa formularza, ponieważ chcę dołączyć do wiadomości odpowiednie instytucje. 

0 Like
12 Odpowiedzi
Tomek1976
First Poster
Opcje

Jako gwarant nie odpowiadacie na złożona reklamacje od 20 dni po konsultacji z uokik dostałem takie wskazówki więc poproszę o adres na który mogę założyć takie pismo bo chcę dołączyć odpowiednie instytucje. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek1976  Nie wiem jaki masz problem że swoim urządzeniem (TV) i gdzie został oddany sprzęt do sprzedawcy czy serwisu?

Samsung nie zamieszcza na stronie adresu Email i jest tylko kontakt przez formularz lub pisemnie. Po otrzymaniu odpowiedzi przez firmę Samsung jest nadany numer reklamacji i wtedy pojawi się adres email do kontaktu.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

cccccc1
Voyager
Opcje
W Polsce istnieje ogólna zasada, a od niej, jak można przewidzieć, trochę wyjątków. Podobnie rzecz się ma w innych krajach UE. 30 dni – od dnia otrzymania, to ogólny termin, w którym przedsiębiorca powinien rozpatrzeć reklamację, jeżeli tego nie zrobi przyjmuje się, że uznał ją za zasadną.
0 Like
Tomek1976
First Poster
Opcje

Tak zgadza się 30 dni ale jest tez zapis który chroni konsumenta ze gwarant powinien się skontaktować do 14 dni żeby umówić się na termin wizyty żeby zdiagnozować zgłoszony problem. A jak zadzwoniłem 16 dnia na infolinię samsunga (niestety płatna) miła pani bardzo zdziwiona,, nie możliwe że nikt nie dzwonił już wysyłam zapytanie ktoś jeszcze dziś zadzwoni" Mineła doba dzwonie ponownie juz inny pan nie taki miły,, wysłaliśmy zapytanie nie mamy jeszcze odpowiedzi proszę czekać " I jeszcze nie do konca miłym tonem mogę dac panu numer do serwisu żeby sobie pan sam zadzwonił, mówię super może będzie szybciej, niestety numer do serwisu bo serwis to oczywiście zewnętrzna a na nr 426763038 to można sobie dzwonić próbowałem chyba 12 razy i tak około po 7 minutach rozłącza w trakcje co chwila komunikat wszyscy konsultanci zajeci proszę czekać. Wiec firma samsung powinna tez dbać o klienta ktory juz zakupił towar a nie tylko masa reklam jak to łatwo i wygodnie można kupić. Bo jeśli chodzi o szybkość kontaktu do gwaranci i brak możliwości dodzwonienia się do serwisu (bo takie kolejki) to chyba jakość produktów samsunga daje do myślenia. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek1976  Czy możesz mi podać gdzie jest taki zapis 14 że gwarant ma się z tobą skontaktować? Według mnie to 14 dni jest tylko gdy sprzęt zgłaszać do sprzedawcy z tytułu rękojm a nie gwarancji.

Jak dzwonisz na numer 801 172 678 nie nie dziwne za takie połączenie płacisz.

(*opłata za połączenie zgodna z taryfą operatora) 

Jest jeszcze jeden numer jak 22 607 93 33 i za takie połączenie operator nie pobiera opłaty.

0 Like
Tomek1976
First Poster
Opcje
Dziennik Ustaw

Dz.U.2022.1360 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 1 stycznia 2023 r.
Art.  5615 [Żądanie przez kupującego będącego konsumentem wymiany rzeczy, usunięcia wady albo obniżenia ceny]

Jeżeli kupujący będący konsumentem zażądał wymiany rzeczy lub usunięcia wady albo złożył oświadczenie o obniżeniu ceny, określając kwotę, o którą cena ma być obniżona, a sprzedawca nie ustosunkował się do tego żądania w terminie czternastu dni, uważa się, że żądanie to uznał za uzasadnione.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest to przepis dla sprzedawcy a nie producenta.
0 Like
Tomek1976
First Poster
Opcje

Vdsl2 bo wcześniej pytałeś a ja nie  odpowiedziałem na pytanie,, Nie wiem jaki masz problem że swoim urządzeniem (TV) i gdzie został oddany sprzęt do sprzedawcy czy serwisu?" To odpowiadam że jest nadal u mnie w domu i czeka na diagnozę serwisanta. 

0 Like
Tomek1976
First Poster
Opcje

No i tak to jest sprzedawca odpowiada że przekazał sprawę do producenta, a producent na infolinii że przekazał do serwisu, i taka to Spychologia. Na szczęście jest ktoś taki jak Powiatowy rzecznik konsumenta z którym jestem juz po pierwszych konsultacjach i mam nadzieję że szybciej załatwi sprawę i takie firmy jak rtv euro agd i samsung nie beda miały juz dla mnie innego znaczenia jak tylko robienie im reklamy takiej jak mam o nich teraz zdanie. 

0 Like