Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neo Qled 55" QN85BAT tv blokuje się na chwilę w trakcie klikania pilotem -zawiesza system.

(Temat utworzony: 04-12-2022 11:32 PM)
6303 Wyświetlenia
zalko
Pathfinder
Opcje

Od tygodnia testuję nowy Neo Qled QN85Bat, w trakcie poruszania się po menu ,Smart Hub czy czasami na Netflix tv jakby staje na moment,po czym znów wszystko chodzi. 

Początkowo myślałem,że to pilot więc zadzwoniłem na Infolinię i w czasie tym przy zdalnym połąceniu doszło nawet do resetu technicznego,ponieważ wyszło iż mam mało pamięci (???); dwie aplikacje i system i za mało ??

Generalnie mam zajętości pamięci tv ok 40% ale wygląda na to,że boksuje się pamięć w urządzeniu i stąd taka "zawiecha". To tegoroczny system i podejrzewam problem (raczej chciałbym) oprogramowania ale czy na pewno ? 

Czy ktoś ma podobną sytuację, że przez moment zawiesza się działanie systemu ?? U mnie przy menu, czasami w Netflix blokuje się i nic nie jestem w stanie zrobić aż sam zacznie działać dalej.   Jakieś porady uwagi chętnie przyjmę .

FW 1310

QE55QN85BAT
0 Like
71 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
zalko
Pathfinder
Opcje

@vdsl2  FW 1310

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  To zaktualizuj do 1420.

zalko
Pathfinder
Opcje

Zaraz będę robił dzięki 

QE55QN85BAT
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy już zaktualizowałeś i problem ustąpił?

zalko
Pathfinder
Opcje

Aktualizacja dużo dała na plus, natomiast o rozmowie z Sam's wolałbym chyba wymienić egzemplarz tym bardziej, że nikt "Nie przyznaje" się do podobnych zachowań tv. 

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wiem jak został zakupiony TV czy przez Internet czy stacjonarnie?

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/zwrot-towaru/

zalko
Pathfinder
Opcje

Od Allegro czyli na odległość więc ze zwrotem nie ma problemu, natomiast jesli będą chcieli naprawiać ja się nie zgodzę bo chcę wymiany egzemplarza. Oni natomiast mogą zwrócić pieniądze . Pomijając że kupiłem za 3900

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Przeczytaj dokładnie.

Wyjątek stanowi sytuacja, w której towar został kupiony poza lokalem przedsiębiorstwa (np. podczas pokazu organizowanego w hotelu) lub na odległość (np. w sklepie internetowym). Konsument ma wtedy prawo do odstąpienia od umowy w terminie 14 dni i obowiązek zwrotu towaru w ciągu kolejnych 14 dni.