Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neo Qled 55" QN85BAT tv blokuje się na chwilę w trakcie klikania pilotem -zawiesza system.

(Temat utworzony: 04-12-2022 11:32 PM)
6336 Wyświetlenia
zalko
Voyager
Opcje

Od tygodnia testuję nowy Neo Qled QN85Bat, w trakcie poruszania się po menu ,Smart Hub czy czasami na Netflix tv jakby staje na moment,po czym znów wszystko chodzi. 

Początkowo myślałem,że to pilot więc zadzwoniłem na Infolinię i w czasie tym przy zdalnym połąceniu doszło nawet do resetu technicznego,ponieważ wyszło iż mam mało pamięci (???); dwie aplikacje i system i za mało ??

Generalnie mam zajętości pamięci tv ok 40% ale wygląda na to,że boksuje się pamięć w urządzeniu i stąd taka "zawiecha". To tegoroczny system i podejrzewam problem (raczej chciałbym) oprogramowania ale czy na pewno ? 

Czy ktoś ma podobną sytuację, że przez moment zawiesza się działanie systemu ?? U mnie przy menu, czasami w Netflix blokuje się i nic nie jestem w stanie zrobić aż sam zacznie działać dalej.   Jakieś porady uwagi chętnie przyjmę .

FW 1310

QE55QN85BAT
0 Like
71 Odpowiedzi
krzysiekp
First Poster
Opcje

Skąd wziasc taki pilot gdzie się zgłosić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@krzysiekp Zgłaszasz to do serwisu. Do zgłoszenia potrzebujesz zdjęcie tabliczki zmianowej TV oraz dowód zakupu(paragon/faktura)

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

zalko
Voyager
Opcje
Przepraszam nic nie odpisałem więc się poprawiam (gdzieś mi uciekło powiadomienie z wątku).
Aktualnie mam wersję 1430, natomiast czasami pilot /system a raczej system zawiesi się na chwilę. Jest o niebo rzadziej ale jest i moje zdanie dla Samsung Polska jest takie, że system blokuję się z nieznanych przyczyn. Ale skoro poprzednie aktualizację coś dały to właśnie tam tkwi problem.
Ja mam dekoder Vectra i czasem gdy żona obsługuje ten dekoder ich pilotem to mój potrzebuje chwili na załapanie łączności. Poza tym gdy odpalam tv pierwszy raz w ciągu dnia to dekoder pomimo prawidłowego podłączenia nie włącza się od razu ale robi to za każdym nastepnym włączaniem tv.

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@zalko, Rozumiem,  że dekoder nie wyświetla  sygnału ze źródła po włączeniu za pomocą pilota TV? Czy po prostu zostaje na czuwaniu? 

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Włączam smart pilotem, soundbar odpala natychmiast a dekoder mimo, że jest ustawiony na min oszczędności w trybie czuwania , raz (jak dzisiaj) włącza się też wspólnie albo po pewnym czasie. I tego nie rozumiem.

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@zalko Trudno jest znaleźć bezpośrednią przyczynę. Jeżeli sterujesz dekoderem za pomocą pilota dekodera, to rozwiązaniem jest wyłączenie HDMI-CEC w dekoderze.

0 Like
zalko
Voyager
Opcje

Używam pilota Samsunga (jak napisałem) a po to jest HDMI CEC by działało.

W poprzedniku tj QE55q67 bez problemu to działało a tu jest problem albo z softem Neo Qleda lub podzespołów.

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@zalko,

Myślę, że jest to kwestia wsparcia i odpowiedniej komunikacji po stronie dekodera. Zwróć uwagę, że zmieniasz kanały na dekoderze, więc z pewnością zależy to również od oprogramowania dekodera.

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Wyłączenie Dekodera następuje natychmiast, operowanie menu/zmiany kanałów pilotem Smart również działa... Tylko to włączanie jakby nie dostawał dekoder sygnału.

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Myślę, że przyszłe aktualizacje mogą to ewentualnie rozwiązać 🙂

0 Like