Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napisy w UE55NU8002

(Temat utworzony: 04-05-2019 08:47 PM)
26512 Wyświetlenia
ViolentTutor
First Poster
Opcje
Witam, W trakcie oglądania TV, której dostawcą jest UPC (za pomocą karty CI+) notorycznie przy przełączaniu kanałów pojawiają mi się tekst wyświetlanego filmu/programu - tak jak w wersjach dla niedosłyszących. Każdorazowo muszę nacisnąć klawisz menu i w menu podręcznym wyłączyć wyświetlanie napisów - nadmienię, że w ogólnych ustawieniach telewizora napisy są wyłączone. Proszę o informację jak trwale mogę je wyłączyć?
0 Like
189 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ViolentTutor  @nut42 Znalazłem w necie, że w modelu UE40NU7112K też same napisy się pojawiają mimo wyłączonych, ale na module CI UPC. Ja bym zaczął od wymiany modułu niż pisanie reklamacji.

nut42
Student
Opcje

Tak ak wygląda to na dzień dzisiejszy!
"Tak jak Państwa Serwis Samsunga proponował, bym skontaktować się z Serwisem UPC, że „problem jest po Ich stronie, dlatego wezwałem do domu Serwis UPC.

Dziś już jestem po wizycie Serwisu z UPC.

W Telewizorze Pan przywrócił ustawienia fabryczne i krok po kroku wykonał polecenia, wprowadzenie kanałów cyfrowych odbyło się bez modułu „UPC MediaModuł CI+”. Na samym kablu antenowym, kanały niekodowane, napisy wciąż się pojawiały, po przełączeniu na dekoder Horizon UPC, napisów brak, i pomyślałem, że mamy „problem” z głowy.

Następnie Serwisant włożył nowy moduł „UPC MediaModuł CI+” do TV, by sprawdzić, jak TV działa z modułem, nie było zaskoczeniem, że napisy znowu zaczęły się pojawiać na wielu kanałach.

Ostatnim testem na sprawdzenie było wyjęcia modułu „UPC MediaModuł CI+” i sprawdzenie jak zareaguje TV, ku mojemu zaskoczeniu, napisy ponownie zaczęły się pojawiać na wielu kanałach.

Ja osobiście jestem zmuszony oglądać TV z modułem z prostej przyczyny, poruszam się na wózku elektrycznym, wieczory jestem zmuszony spędzać, w sypialni, w TV jest „Multiroom”, który wymaga drugiego źródła dostępu do zakodowanych kanałów."

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nut42  W UPC Multiroom możesz mieć z dwoma dekoderami lub z dwoma MediaModuł CI+. nie musi byś jeden dekoder +MediaModuł CI+. https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006841

0 Like
nut42
Student
Opcje
"W Telewizorze Pan przywrócił ustawienia fabryczne i krok po kroku wykonał polecenia, wprowadzenie kanałów cyfrowych odbyło się bez modułu „UPC MediaModuł CI+”. Na samym kablu antenowym, kanały niekodowane, napisy wciąż się pojawiały"
Dziękuję za podpowiedź.
0 Like
nut42
Student
Opcje

Firma Samsung zachowała się bardzo profesjonalnie, po obecnych "utrudnieniach", zabierają mój TV i będę mógł u sprzedawcy zamienić na INNY model, proszę o podpowiedź, czy ten model jest ok - 

Samsung QLED QE55Q70RAT ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nut42  Wiem, jak się stroi, kanały do TV to jest zalecane od kilku lat bez użycia modułu. W jednym warszawskim hotelu jest 20 telewizorów z modułami i na żadnym się nie pojawiają napisy. 

QLED QE55Q70RAT  tak jest, OK, a  jak dalej będziesz miał napisy ?

Arturos696
Voyager
Opcje

Witam, przepraszam za odgrzanie temtu, ale czy jest jakieś rozwiązanie problemu z napisami bo na moimi telewizorze ten problem występuje model UE43RU7172UXXH, nie ukrywam że jest to troszkę irytujące 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak widać, problem mamy na kilku różnych modelach TV z 2018 UE40NU7112 (wer 1292.1 ) UE55NU8002 (wer 1294.1) z 2018 roku i inne wersje firmware  taki sam problem z modelami z 2019 roku UE43RU7172UXXH, QE55Q67RATXXH firmware (wer 1352) a wszystko jest w sieci UPC. Więc coś jest, nie tak w sieci UPC dziś postaram się sprawdzić na moich dwóch różnych TV UE40JU6740 (wer 1550) i UE43RU7472 (wer 1352) gdzie ten problem nie występuje na telewizji naziemnej DVB-T dam później znać.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zgodnie z obietnicą sprawdziłem u mojego sąsiada, który ma Internet światłowodowy 500Mb i telewizję Multirom jeden dekoder + dwa moduły CI+ po w strojeniu kanałów zgodnie z zaleceniem przez UPC na kanałach TVN i TVN HD na programie (ukryta prawda) gdzie są, nadawane napisy po złączenie w obu moich TV napisów od razu się pojawiły, po ich wyłączeniu już się nie pojawiały.

Identyfikator Sieci - Network ID (zgodnie z poniższą tabelą) mazowieckie 43 152.

Arturos696
Voyager
Opcje

@vdsl2 mam identyczną specyfikację w UPC, wczoraj ustawiałem kanały trzy razy, za każdym razem to samo 😒

0 Like