04-05-2019 08:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
29-03-2020 11:33 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Arturos696 Może ja mam dwa uszkodzone telewizory UE40JU6740 i UE43RU7472 i dlatego problem nie występuje ?
Też jesteś z mazowieckiego ?
29-03-2020 11:40 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak, jestem z Warszawy, jestem ciekaw co sprawia ten irytujący problem oprogramowanie telewizora czy może wina jest po stronie UPC
29-03-2020 11:57 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Masz taki TV UE43RU7172 ja UERU7472 i mamy taki sam firmware różnica jest, tylko że ty masz, klasyczny pilot a ja mam Smart control.
29-03-2020 12:10 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W drugim pokoju mam strszy telewizor(UE40K6370) właśnie z pilotem Smart i ten problem nigdy się nie pokazał.
Szukam poprostu winnego tej sytuacji ☺
29-03-2020 12:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Arturos696 Dzwoniłem do znajomych, którzy mają QE49Q60RAT też moduł CI+ od UPC i też problem nie występuje, a mieszkają w tej samej dzielnicy co ja i też ten sam firmware 1352.
29-03-2020 12:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Firmware ma też ten sam, juz nie wiem co z tym robić 🤔, ja raczej obsawiam jakiś błąd w oprogramowaniu lub wadę telewizora, wątpię żeby tu była wina UPC.
Przełożyłem też moduł CI pomiędzy telewizorami i brak poprawy.
29-03-2020 12:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Arturos696 Lada dzień będzie nowy firmware dla modeli z 2019 roku RU i Q wer 1356.2. Jeśli uważasz, że twój nie działa, prawidłowo to zgłoś problem na infolinie Samsunga. Jak widzać, że u @nut42 była wymieniana dwa razy płyta główna i problem nie ustąpił, teraz mają mu wymienić na wyższy model i zobaczymy czy wymiana przyniesie, poprawę jak myślisz ?
29-03-2020 01:01 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Poczekam na tą aktualizacje, jeżeli to nie pomoże to będę zgłaszał gwarancyjnie.
Jeżeli wymiana plyty głównej nic nie dała to coraz bardziej się skłaniam w kierunku oprogramowania.
29-03-2020 01:35 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie sądzę, żeby problem był po stronie firmware.
- W ustawieniach telewizora zmień kraj na Czechy (opcja zmiany kraju może być dostępna przed wyszukiwaniem kanałów), ewentualnie przywróć ustawienia fabryczne (PUF) telewizora i przy konfiguracji wybierz język polski oraz kraj Czechy.
- Zalecamy, aby telewizor miał skonfigurowaną aktualną datę i godzinę (jako wybór automatyczny) oraz prawidłową strefę czasową (Warszawa). Dla niektórych odbiorników jest to wymagane do poprawnego odbioru sygnału.
Uwaga: jeśli telewizor znajduje się na liście certyfikowanych odbiorników, oznacza to, że producent potwierdził, że UPC Mediamoduł CI+ poprawnie dekoduje kanały, ale nie oznacza, że gwarantujemy poprawne działanie usług dodatkowych, np. Przewodnik TV (brak polskich znaków), Kontrola Rodzicielska, blokada PIN, nagrywanie itd. Nieprawidłowości w działaniu usług dodatkowych zgłoś producentowi telewizora.
29-03-2020 02:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No to jeżeli uważasz że wina nie leży po stronie oprogramowania, to gdzie tkwi problem?