Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napisy w UE55NU8002

(Temat utworzony: 04-05-2019 08:47 PM)
26513 Wyświetlenia
ViolentTutor
First Poster
Opcje
Witam, W trakcie oglądania TV, której dostawcą jest UPC (za pomocą karty CI+) notorycznie przy przełączaniu kanałów pojawiają mi się tekst wyświetlanego filmu/programu - tak jak w wersjach dla niedosłyszących. Każdorazowo muszę nacisnąć klawisz menu i w menu podręcznym wyłączyć wyświetlanie napisów - nadmienię, że w ogólnych ustawieniach telewizora napisy są wyłączone. Proszę o informację jak trwale mogę je wyłączyć?
0 Like
189 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arturos696  Może ja mam dwa uszkodzone telewizory UE40JU6740 i UE43RU7472 i dlatego problem nie występuje ? 

Też jesteś z mazowieckiego ?

0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje

Tak, jestem z Warszawy, jestem ciekaw co sprawia ten irytujący problem oprogramowanie telewizora czy może wina jest po stronie UPC 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Masz taki TV UE43RU7172 ja UERU7472 i mamy taki sam firmware różnica jest, tylko że ty masz, klasyczny pilot a ja mam  Smart control.

0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje

W drugim pokoju mam strszy telewizor(UE40K6370) właśnie z pilotem Smart i ten problem nigdy się nie pokazał.

Szukam poprostu winnego tej sytuacji ☺

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arturos696  Dzwoniłem do znajomych, którzy mają QE49Q60RAT też moduł CI+ od UPC i też problem nie występuje, a mieszkają w tej samej dzielnicy co ja i też ten sam firmware 1352.

0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje

Firmware ma też ten sam, juz nie wiem co z tym robić 🤔, ja raczej obsawiam jakiś błąd w oprogramowaniu lub wadę telewizora, wątpię żeby tu była wina UPC.

Przełożyłem też moduł CI pomiędzy telewizorami i brak poprawy.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arturos696  Lada dzień będzie nowy firmware dla modeli z 2019 roku RU i Q wer 1356.2. Jeśli uważasz, że twój nie działa, prawidłowo to zgłoś problem na infolinie Samsunga. Jak widzać, że u @nut42  była wymieniana dwa razy płyta główna i problem nie ustąpił, teraz mają mu wymienić na wyższy model i zobaczymy czy wymiana przyniesie, poprawę jak myślisz ?

0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje

Poczekam na tą aktualizacje, jeżeli to nie pomoże to będę zgłaszał gwarancyjnie. 

Jeżeli wymiana plyty głównej nic nie dała to coraz bardziej się skłaniam w kierunku oprogramowania.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie sądzę, żeby problem był po stronie firmware.

• W ustawieniach telewizora zmień kraj na Czechy (opcja zmiany kraju może być dostępna przed wyszukiwaniem kanałów), ewentualnie przywróć ustawienia fabryczne (PUF) telewizora i przy konfiguracji wybierz język polski oraz kraj Czechy.

1. Zalecamy, aby telewizor miał skonfigurowaną aktualną datę i godzinę (jako wybór automatyczny) oraz prawidłową strefę czasową (Warszawa). Dla niektórych odbiorników jest to wymagane do poprawnego odbioru sygnału.

Uwaga: jeśli telewizor znajduje się na liście certyfikowanych odbiorników, oznacza to, że producent potwierdził, że UPC Mediamoduł CI+ poprawnie dekoduje kanały, ale nie oznacza, że gwarantujemy poprawne działanie usług dodatkowych, np. Przewodnik TV (brak polskich znaków), Kontrola Rodzicielska, blokada PIN, nagrywanie itd. Nieprawidłowości w działaniu usług dodatkowych zgłoś producentowi telewizora.

0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje

No to jeżeli uważasz że wina nie leży po stronie oprogramowania, to gdzie tkwi problem?