Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napisy w UE55NU8002

(Temat utworzony: 04-05-2019 08:47 PM)
26784 Wyświetlenia
ViolentTutor
First Poster
Opcje
Witam, W trakcie oglądania TV, której dostawcą jest UPC (za pomocą karty CI+) notorycznie przy przełączaniu kanałów pojawiają mi się tekst wyświetlanego filmu/programu - tak jak w wersjach dla niedosłyszących. Każdorazowo muszę nacisnąć klawisz menu i w menu podręcznym wyłączyć wyświetlanie napisów - nadmienię, że w ogólnych ustawieniach telewizora napisy są wyłączone. Proszę o informację jak trwale mogę je wyłączyć?
0 Like
189 Odpowiedzi
ViolentTutor
First Poster
Opcje

Tak - zalecili reset TV i kontakt z UPC :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ViolentTutor  Czy kontaktowałeś się z UPC ?

0 Like
Kapitan2078
First Poster
Opcje

Ja mam też ten problem z pojawiającymi się napisami

0 Like
nut42
Student
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem z moim nowym TV - QE55Q67RATXXH, operator UPC, (Serws UPC wymienił „Smart CAM 3 CI PLUS”, na nowy, napisy wciąż się pojawiają). Po wizycie Autoryzowanego Serwisu Samsung (dwukrotnie), podczas 2 wizyty, wymianiono moduł w telewizorze, usterka, nie została zlikwidowana.

Zdalny Serwis Samsunga trzykrotnie resetował zdalnie i nic, problem wciąż JEST!

Sam spróbowałem oglądać TV bez dekodera i modułu „analogowo” i tu też napisy pojawiają się. W telewizorze zainstalowana jest najnowsza wersja oprogramowana: 1352. Telewizor do sieci internetowej, połączony jest kablem LAN. Napisy, najczęściej pokazują się po zmianie na inny kanał, zdarza się, że napisy pokazują się od razu po włączeniu telewizora, pokazują się na różanych kanałach, w „Skrótach dostępności” pokazuje się „Preferowane – napisy”, następnie przeskakuje i wybieram „Wyłączony – napisy”, napisy znikają, po kilku minutach oraz ponownym przełączeniu na inny kanał, napisy znowu się pokazują. W głównych ustawieniach i sprawdzeniu USTAWIEŃ, opcje napisów są WYŁĄCZONE, a napisy pojawiają się. Samsung odsyła mnie do UPC, UPC, stwierdza, że problem leży po strone Samsunga.

opis-audio-napisy-wylaczony.jpgPreferowane-napisy.jpgWylaczony – napisy.jpg

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@nut42 pozostaje w takim razie kontakt z Infolinią i umówienie ponownej wizyty serwisowej lub kontakt z Działem Reklamacji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Ty masz UPC czy możesz sprawdzić, czy u ciebie też masz napisy na QLED ?

0 Like
nut42
Student
Opcje
Piszę o moim QLED - TV - QE55Q67RATXXH, te pojawiające napisy właśnie w nim się pojawiają.
0 Like
nut42
Student
Opcje
Chyba wybiorę Dział Reklamacji, 2 wizyty Serwisu, kilka kontaktów ze zdalnym Serwisem Samsunga, za wiele.
Dziękuję
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nut42  Jeśli miałeś, wymienione płyty główne dwa razy to wymiana TV na nowy też nie przyniesie skutku. Jak widać, problem jest w dwóch różnych modelach, ale w sieci UPC. @kamil40013  Q60RAT poczekajmy, co on napisze.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przyznam, że u mnie taki błąd nie występuje. Napisy działają tylko po ich ręcznym uaktywnieniu. Nie zdarzyło się, żeby same się włączyły. Niestety nie posiadam modułu CI i pewnie stąd brak tego problemu.

@ViolentTutor, Dobrze by było, jakbyś sprawdził, czy problem występuje na module od innego operatora. W niedługim czasie powinna pojawić się również kolejna aktualizacja oprogramowania, które może coś poprawi w tej kwestii.