Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

napis smart tv i koniec

(Temat utworzony: 29-02-2020 07:10 PM)
10201 Wyświetlenia
Arek731
Journeyman
Opcje

Witam, po włączeniu telewiora pokazuje mi się napis SMART TV i .... tak już zostaje, nie mogę wyłączyć telewizora a ni nic innego zrobić.

Po wyłąćzeniuz z sieci i włączeniu do sieci, stosowałem  kombinacje info menu mute power...ale tv się włacza i dalej napis smart tv i koniec.

telewizor samsung 55 cali

Co robic???

0 Like
Radek_1980
Apprentice
Opcje

Czy udało rozwiązać się problem, mam dokładnie to samo ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek_1980  Jaki masz dokładny model TV ?

0 Like
Radek_1980
Apprentice
Opcje

Model Samsung Smart UE50H6400AW Nabytek z 2015 roku. Ten sam problem co u użytkownika wcześnie. Po uruchomieniu logo SMART TV i koniec.

0 Like
Radek_1980
Apprentice
Opcje

Model Samsung Smart UE50H6400AW Nabytek z 2015 roku. Ten sam problem co u użytkownika wcześnie. Po uruchomieniu logo SMART TV i koniec.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek_1980  Tylko serwis może to naprawić, ale koszty są, spore więc warto pomyśleć o zakupie nowego.

Radek_1980
Apprentice
Opcje

Nigdy więcej SAMSUNGA. Mam jeszcze stary TV (taki z "tyłkiem" kineskopem i dalej dobrze działa. W sumie już wcześniej wariował. Sam się potrafił wyłączyć nie raz zaraz po uruchomieniu lub w trakcie oglądania. Czyli to raczej płyta główna rozumiem ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek_1980  Może byś jeszcze zasilacz, ale tylko serwis może to sprawdzić. Każde urządzenie może się zepsuć nie ważne, jaka jest marka.

iwonan
First Poster
Opcje
Dzień dobry u mnie problem wygląda rąk włączam tv a tam na sekunde pojawią się napis quled tv i niknie natomiast obraz jest ciemno niebieski i nic nie widać mój tv to samsung smart tv quled z 2019
0 Like
Nickone94
Apprentice
Opcje
Witam szanowna społeczności, dzisiaj rano jak zawsze oglądałem TV i zauważyłem że łapie jakieś takie krótkie ale widoczne ścinki podczas używania pilota, pomyślałem zrobię reset do fabrycznych, no i się zaczęlo 😱 

Na chwilę obecną wisi na logo Samsung TizenTV itd po czym ekran gaśnie i to na tyle. 

Wypróbowane sposoby:
Odłączyć od źródła zasilania, wciskać Power na tv 15,30 i 60 sekund, po czym podłączyć i wcisnąć Power. Rezultat pozostaje taki sam logo i to byłoby na tyle. 

Okres gwarancji się już skończył także ta opcja też sprawdzona.

Myślę jeszcze czy by nie rozkręcić by zobaczyć jak się mają podzespoły na płycie głównej itd.

No i wierzę też w waszą moc pomagania, jakieś propozycje itd mile widziane. 

Z góry dziękuję.
0 Like