Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wyjątkowo ciemny ekran w telewizorze le37a551p2r

(Temat utworzony: 16-10-2021 08:56 PM)
6277 Wyświetlenia
olsen90
Apprentice
Opcje

Jak w tytule: ekran telewizora jest wyjątkowo ciemny, ledwo cokolwiek widać. Na początku, jeżeli wcześniej był odłączony od prądu, jest w porządku przez ułamek sekundy, później jest czarny, aż nic nie widać, a dopiero po tym powoli się rozjaśnia do tego stopnia, że widać jakieś zarysy postaci. Jeżeli odpalony zostanie bez odłączania od prądu - od razu przechodzi do "fazy ciemniej". Ponoć wcześniej coś zostało kliknięte na pilocie, ktoś wcześniej wszedł w menu, i stąd też się kreuje moje pytanie: czy to zbieg okoliczności i coś wysiadło przez noc, a także jest potrzebna jakaś naprawa, czy istnieje jakaś opcja w menu/na pilocie, która faktycznie mogła coś takiego zmienić? Od razu uprzedzę kilka odpowiedzi - wyłączenie oszczędzania energii, rozjaśnianie/pociemnianie niewiele daje. Przeklikałem się chyba przez większość opcji, które miały jakiekolwiek znaczenie, ale nie wygląda na to, by cokolwiek dawało.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@olsen90  Proponuje ci zakup nowego nie co już inwestować w ten leciwy TV.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Witam.Dlugo masz te szkielko??Jeżeli chodzi o tv samsunga i problemy z obrazem winna jest płyta t-con
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@olsen90  Proponuje ci zakup nowego nie co już inwestować w ten leciwy TV.

olsen90
Apprentice
Opcje

Co najmniej 4 lata - sam telewizor nie jest mój, więc ciężko mi określić, kiedy został kupiony, ale podejrzewam, że jakieś 5+ lat?

0 Like
olsen90
Apprentice
Opcje

Domyślam się, że raczej opłaca mi się kupić nowy, ale zastanawiam się, czy to już właściwie trup, czy może coś po prostu jest w jakiś dziwny sposób przełączone. Ale jak na złość jeszcze do tego pilot odmówił działania, więc pewnie już całość dogorywa:)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@olsen90  To jest model z 2008/09 roku. A Samsung ma dostęp przez 5 lat do części od daty produkcji.

luki2484
First Poster
Opcje
Mam tv samsunga 55 całą poraz kolejny zrobiło mi się na ekranie bardzo jaskrawe kolory i teraz nawet brak głosu
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@luki2484  Proponuje Ci kontakt z serwisem Samsung tylko podaj im jaki masz dokładny model TV przy zgłoszeniu?

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
egoncsw
Student
Opcje
Witam, jak w tytule ekran dwa razy mignął i zrobił się ciemniejszy z jednej strony. Ktoś to przerabiał? Opłaca się bawić w naprawę czy lepiej odrazu 💩 wywalić przez balkon?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@egoncsw  A możesz wrzucić zdjęcie jak wygląda?

0 Like