16-10-2021 08:56 PM
Jak w tytule: ekran telewizora jest wyjątkowo ciemny, ledwo cokolwiek widać. Na początku, jeżeli wcześniej był odłączony od prądu, jest w porządku przez ułamek sekundy, później jest czarny, aż nic nie widać, a dopiero po tym powoli się rozjaśnia do tego stopnia, że widać jakieś zarysy postaci. Jeżeli odpalony zostanie bez odłączania od prądu - od razu przechodzi do "fazy ciemniej". Ponoć wcześniej coś zostało kliknięte na pilocie, ktoś wcześniej wszedł w menu, i stąd też się kreuje moje pytanie: czy to zbieg okoliczności i coś wysiadło przez noc, a także jest potrzebna jakaś naprawa, czy istnieje jakaś opcja w menu/na pilocie, która faktycznie mogła coś takiego zmienić? Od razu uprzedzę kilka odpowiedzi - wyłączenie oszczędzania energii, rozjaśnianie/pociemnianie niewiele daje. Przeklikałem się chyba przez większość opcji, które miały jakiekolwiek znaczenie, ale nie wygląda na to, by cokolwiek dawało.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-11-2023 04:22 PM
27-11-2023 04:23 PM
27-11-2023 04:29 PM — edytowano 27-11-2023 04:32 PM
Wygląda że padło podświetlenie można spróbować jeszcze naprawić ale nie wiem czy serwis ma do tego modelu części.