Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wyjątkowo ciemny ekran w telewizorze le37a551p2r

(Temat utworzony: 16-10-2021 08:56 PM)
6278 Wyświetlenia
olsen90
Apprentice
Opcje

Jak w tytule: ekran telewizora jest wyjątkowo ciemny, ledwo cokolwiek widać. Na początku, jeżeli wcześniej był odłączony od prądu, jest w porządku przez ułamek sekundy, później jest czarny, aż nic nie widać, a dopiero po tym powoli się rozjaśnia do tego stopnia, że widać jakieś zarysy postaci. Jeżeli odpalony zostanie bez odłączania od prądu - od razu przechodzi do "fazy ciemniej". Ponoć wcześniej coś zostało kliknięte na pilocie, ktoś wcześniej wszedł w menu, i stąd też się kreuje moje pytanie: czy to zbieg okoliczności i coś wysiadło przez noc, a także jest potrzebna jakaś naprawa, czy istnieje jakaś opcja w menu/na pilocie, która faktycznie mogła coś takiego zmienić? Od razu uprzedzę kilka odpowiedzi - wyłączenie oszczędzania energii, rozjaśnianie/pociemnianie niewiele daje. Przeklikałem się chyba przez większość opcji, które miały jakiekolwiek znaczenie, ale nie wygląda na to, by cokolwiek dawało.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
12 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie brzmi to dobrze. Wizyta w serwisie powinna rozwiać twoje wątpliwości.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
egoncsw
Student
Opcje
Tak to wygląda received_866388031892884_1000012605_1701098513.jpgIMG-20231127-WA0000_1000012604_1701098477.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wygląda że padło podświetlenie można spróbować jeszcze naprawić ale nie wiem czy serwis ma do tego modelu części.