Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mruganie ekranu

(Temat utworzony: 14-06-2022 05:39 PM)
19163 Wyświetlenia
Klaudiap25
First Poster
Opcje

Dzień dobry Jestem posiadaczem tv Samsung UE43NU7092 I mam problem z obrazem pulsuje ‎ Myślałam że to wina dekodera ale sprawdziłam włączając yt i nadal gaśnie pojawia się czarne tło na dwie sekundy i obraz kilka sekund i na nowo

14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Klaudiap25 Witam. A czy dźwięk tez niknie razem z obrazem? Proszę na początku przywrócić ustawienia fabryczne telewizora.
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Matryca dogorywa - serwis
0 Like
Members_wINiiXZ
First Poster
Opcje

problem powraca drugi raz, za pierwszym znalazłem jakieś wpisy na angielskich forach i grzebaniem w ustawieniach TV udało się go rozwiązać poprzez wyłączenie wszystkich funkcji ECO, wyłączenie zapamiętywania ostatniej włączonej aplikacji - chociaż nie mam pojęcia dlaczego miałoby to pomóc bo jest to kompletnie nielogiczne, ale pomogło :smiling-face: no, ale teraz problem powrócił, obraz skacze okrutnie. TV ma 4 lata, szmelc? czy warto to w ogóle próbować naprawić?   

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Płyta główna wywalona
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Pozostaje serwis prawdopodobnie płyta główna
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_wINiiXZ Witam. Bardzo częstym przypadkiem skaczącego obrazu jest uszkodzona matryca, lub T-CON.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Myślę inaczej. Może to być jedynie regulacja synchronizacji w pionie , potencjometr na płycie głównej. Albo suchy lut , warto naprawić , nie powinno być drogo
0 Like
Jarek18
First Poster
Opcje

Witam. Nagle bez żadnego powodu wyświetlacz zaczął migotać. Ustawienia początkowe nie pomogły. Co jest przyczyną? Czy to opłaca się naprawiać ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jarek18  Przyczyn może być wiele jak uszkodzone podświetlenie jak i inne rzeczy. Z poziomu forum jest ciężko stwierdzić co mogło się uszkodzić.

Najlepiej będzie jak serwis to sprawdzi i poda Ci koszty naprawy.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/