Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurz w matrycy telewizora

(Temat utworzony: 27-10-2021 05:11 PM)
5975 Wyświetlenia
Damian 13
First Poster
Opcje

Witam, czy mógłby ktoś w miarę możliwości postawić diagnozę mojego tv, otóż wydaje mi się że do wnętrza matrycy dostał się kurz lecz mogę się mylić, ewentualnie proszę o inne wskazówki. Tv ma dopiero pół roku. Na zdjęciu po powiększeniu widać brązowe smugi, w górnej części ekranu pozioma oraz z prawej strony smuga pionowa. Dziekuje

IMG_20211026_155438.jpg

0 Like
27 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Damian 13 Proponuje takie pytania zadać do Samsunga przez wsparcie techniczne E-mail nie zapomnij dodać zdjęcia.

0 Like
Artur1971
Voyager
Opcje
To typowy kurz na matrycy wina nie szczelna obudowa, jeżeli masz gwarancję super jak nie
czyszczenie matrycy
0 Like
Artur1971
Voyager
Opcje
Jest też druga opcja clouding wada matrycy, tak czy siak jak już to widzisz nie da Tobie to spokoju mega denerwuje przy jasnych scenach - serwis
0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, telewizor ma gwarancję dlatego jeszcze bardziej mnie to urytuje bo tv ma zaledwie pół roku a już takie cyrki się dzieją, więc będę się starał żeby mi to naprawili, orientujecie się może ile trwa taka usługa czyszczenia?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Damian 13 Takie czyszczenie nie trwa długo ale TV musi być zabrany do serwisu. Jaki czas będzie dowiesz się jak przyjedzie do ciebie serwis.

Damian 13
First Poster
Opcje

Ok dzięki, a czy serwis wyeliminuje ponowne dostanie się kurzu do środka, czy poprostu wyczyszczą i zostanie mi czekać aż problem się powtórzy?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Już dawno nie było takiego przypadku jaki pojawił się u ciebie. Czy pojawi się ponownie nikt tego nie wie.

0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

Chodziło mi czy wymieniają jakaś uszczelkę która odpowiada za tego typu problemy ale ok, dziękuję wszystkim za pomoc. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nigdy nie wymiałem uszczelek po czyszczeniu matrycy.