Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurz w matrycy telewizora

(Temat utworzony: 27-10-2021 11:09 AM)
11385 Wyświetlenia
Damian 13
First Poster
Opcje

Witam, czy mógłby ktoś w miarę możliwości postawić diagnozę mojego tv, otóż wydaje mi się że do wnętrza matrycy dostał się kurz lecz mogę się mylić, ewentualnie proszę o inne wskazówki. Tv ma dopiero pół roku. Na zdjęciu po powiększeniu widać brązowe smugi, w górnej części ekranu pozioma oraz z prawej strony smuga pionowa. Dziekuje

IMG_20211026_155438.jpg

0 Like
27 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Damian 13, nie koniecznie musisz zawozić TV samodzielnie. Zadzwoń na Infolinię Techniczną, zweryfikują sprawę i prawdopodobnie zamówią technika do Ciebie do domu: tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33
Pon-Pt: 8:00-22:00, Sob: 8:00-18:00; opłata za połączenie zgodna z taryfą operatora.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Artur1971
Voyager
Opcje
Dokładnie nawet nie musisz mieć karton , jak będziesz miał szczęście to max 7dni bez tv
0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

A co technik w tej sprawie będzie mógł zrobić? Zabierze telewizor?

0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

Karton od tv mam w piwnicy, no właśnie jak bym miał szczęście, czytałem że takie rzeczy robią do miesiąca a zbliżają się święta i zostać bez tv było by nie fajnie.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Damian 13, tak, prawdopodobnie zostanie to załatwione w ten sposób, że TV będzie zabrany, wyczyszczony i zostaną wymienione uszczelki. Ale o to już musisz dopytać serwisanta, który będzie obsługiwał to zgłoszenie. Tak warto dopytać na Infolinii, a najlepiej w przydzielonym serwisie, jaki będzie czas oczekiwania i czy zdążą do świąt.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Artur1971
Voyager
Opcje
Dopytaj też o gwarancje po czyszczeniu .
0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

Ok, dziękuję wam za pomoc jeszcze raz będę starał się załatwić sprawę jak najszybciej i dan znać 

0 Like
Damian 13
First Poster
Opcje

Tv jakiś miesiąc temu wrócił z gwarancji, serwis postanowił wymienić matryce i uszczelnić obudowę. Czekałem na tv 3 tygodnie, telewizor wrócił z wyczyszczona matryca a nie wymienioną a prześwity obudowy dalej zostały więc zakleilem taśma. A skąd wiem że wyczyścili bo tv miał jeszcze ciemniejsze plamy które widać pod kątem tak zwany clouding i one zostały z resztą w jednym miejscu na sto 100% nie wyczyścili i widać ciemniejsza plamkę ale i tak jest o niebo lepiej. 

0 Like