Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszty naprawy sa absurdalne....

(Temat utworzony: 16-12-2019 04:01 PM)
10459 Wyświetlenia
Arka33
First Poster
Opcje

Na początek chciałbym uprzedzić szukających nowosci o możliwych kosztach napraw. W styczniu 2017 kupiłem telewizor ue65ks7500 , ten zakrzywiony. Sprzęt spisywał się wspaniale do zeszłego piątku. Na ekranie pojawiła się ciemna smuga co przez serwis w Warszawie zostało określone jako wypalone diody Led podświetlenia. 

Niestety w tym modelu nie można wymienić pojedynczych taśm tylko cały ekran którego koszt to 5500zl lub 6400zl w zależności od wersji. Plus koszt pracy serwisu. W takim przypadku 2,5 roczny telewizor ląduje na śmietniku i trzeba kupić nowy. Dziękuję samsung... ekologia też Wam dziękuję.20191214_170855.jpg

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arka33  Zawsze koszty wymiany matryc był nieopłacany i taniej wychodzi zakup nowego TV. 

0 Like
Arka33
First Poster
Opcje
Tak ale nie po 2,5 roku eksploatacji telewizora bądź co z górnej półki.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arka33  Już było głośno w mediach o tym i nieważne ile wydamy na sprzęt czy 1000, czy 8000 jak ktoś nie ma, szczęścia to padnie mu po gwarancji. Myślisz, że ja nie wymieniam sam sprzętów w domu ? Też, bym chciał mieć na wiele lat.

0 Like
sdsi
Pioneer
Opcje
Moja Plazma Panasonica 42 cale HD-Ready Viera działa już laaata i nie ma się czego wstydzić :smiling-face:
0 Like
Arka33
First Poster
Opcje

Nie chodzi mi o to że wystąpiła usterka, choć to świadczy o jakości Samsunga, ale o to że nie ma możliwości naprawy . Byłem przygotowany na koszty 1000 czy 2 tyś. bo to by się jeszcze kalkulowalo ale nie naprawę o wartości nowego topowego modelu.

Akurat w tym modelu podobno nie da się wymieniać poszczególnych taśm led....

No nic, samsung mocno stracił w moich oczach i postaram się ostrzec znajomych i kogo się da.

Nawiasem mówiąc przed tym tv miałem Toschibe przez 5 lat która działa u córki do dzisiaj.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arka33  Jest możliwość wymiany podświetlenia w tym modelu czy innym, ale nie wszystkie serwisy mają, nie ma też możliwości tego zamówić. Wymiana płyty głównej czy zasilacza to koszt około 1000 zł

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  W sumie to niefajna sytuacja, raczej był nie chciał żeby drogi telewizor zepsuł mi się po tak krótkim czasie użytkowania. Mam nadzieje że to pojedyńczy tylko przypadek. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arka33  Nie wiem, jaki był u ciebie serwis, ale jest szansa w tym https://mixremedia.eu/ załatwić.

@PrzemekM  Wiem, że nie fajnie, ale jak widać, producent dysponuje częściami i jest możliwość naprawy odpłatnej a koszty wymiany matrycy zawsze były na poziomie 80/90% nowego TV 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wtrącę swoje trzy grosze. To nie koszty są absurdalne, bo te są normalne. Absurdalne jest myślenie i wyobrażenie  sobie zaniżonych cen.

giphy.gif

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like