Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości naprawy topowego telewizora niedługo po gwarancji!

(Temat utworzony: 12-04-2023 12:31 PM)
820 Wyświetlenia
Members_JaYJyl6
Apprentice
Opcje

Witam,

Może ktoś mi poradzi jak postąpić w przypadku gdy Samsung umywa ręce od wsparcia dla Telewizora zakupionego niecałe 3 lata temu. Chodzi o brak możliwości wymiany panelu do topowego telewizora za kilkanaście tysięcy złotych:  SAMSUNG QE75Q85RATXXH QLED 4K (gdzie panel uległ samoistnemu uszkodzeniu) – panel nie jest dostępny. W rozmowie serwis przyznał że mój telewizor z topowego modelu nie jest już wspierany. To sytuacja nie do zaakceptowania, abym po niecałych 3 latach użytkowania telewizora musiał kupić nowy! To tak jakby po zakupie np. Mercedesa zepsuł się silnik i cały samochód byłby do wyrzucenia!

5 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_JaYJyl6, możesz napisać reklamację poprzez ten formularz (KLIKAĆ TU). Trzeba wyraźnie zaznaczyć, że jest to reklamacja i poprosić o jej przezkazanie do Działu Reklamacji, podać wszystkie niezbędne dane, dokładnie opisać sprawę, załączyć kod modelu, numer seryjny i zdjęcie lub skan dowodu zakupu. Wtedy trafi ona do Działu Reklamacji, który następnie z Tobą się skontaktuje.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_JaYJyl6  Jeszcze zupełnie co napisał @OleksiiA  nie zapomnij dołączyć informacji serwisowej gdzie otrzymałeś o braku niedostępnego panelu.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Najlepiej na piśmie. Niech serwis wyśle mailem info, że nie są w stanie naprawić, bo... itd. Słowa są tylko słowami.
0 Like
Members_JaYJyl6
Apprentice
Opcje

Witam, Dziękuję za reakcję. Reklamację już składałem, ale na uszkodzenie panelu a nie na sam fakt że nie mają części zamiennej. Poczekam do jutra bo ma się ktoś ze mną skontaktować. Żeby było ciekawiej i najkrócej podsumowując historię tego telewizora to matryca musi być wymieniona po raz drugi w krótkim okresie od czasu zakupu w 2020. Zaraz po zakupie w ciągu miesiąca matryca została wymieniona – niestety na taką, która uległa samoistnemu uszkodzeniu po okresie kilku miesięcy po upływie gwarancji. Co dalej ciekawe na początku moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie lecz potem dostałem zmianę decyzji, jak sądzę po tym jak okazało się że matryca do mojego telewizora jest niedostępna. Ręce opadają!

0 Like
Lukas2023
First Poster
Opcje

czy samsung rozwiązał ten problem pozytywnie ?

0 Like