22-10-2021 07:00 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Witam serdecznie.
Posiadam od tygodnia qe65q80a. Telewizorem ogólnie jestem zachwycony, ale mam jeden problem, trochę mnie irytujący.
Po włączeniu konsoli telewizor automatycznie uruchamia tryb gry i fajnie, ale po wyłączeniu konsoli telewizor nie wraca do poprzednich ustawień obrazu w menu systemu, tylko dalej wyświetla tryb gry przez co trzeba to zmieniać ręcznie co jest dosyć upierdliwe. Macie jakiś pomysł, coś trzeba odznaczyć w ustawieniach, czy ten typ po prostu tak ma.
Pozdrawiam
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
02-01-2022 09:35 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Dobra, problem rozwiązany😀Napiszę co i jak, może się komuś przyda kto będzie miał taki sam problem. Należy w ustawieniach systemu oznaczyć opcje "włącz połączenie z urządzeniem HDMI". To w PS4, na innych konsolach może się inaczej nazywać ale o tą opcje chodzi.
23-10-2021 01:21 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
23-10-2021 09:48 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@irek76, Czy na telewizorze masz zainstalowane najnowsze oprogramowanie o oznaczeniu 1805 ?
23-10-2021 04:14 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Witam
Przede wszystkim dziekuję za zainteresowanie się tematem i próby pomocy.
Mam najnowszą wersję tj. 1805. Co do źródeł, do telewizora mam podłączoną tylko konsole, korzystam z aplikacji streamingowych (hbo go, netfix). Fakt, po wyłączeniu konsoli i wciśnięciu ikony TV włącza się tryb obrazu standardowy, ale to wg. mnie taka droga na około. Skoro tryb gry włącza się automatycznie to też logiczne jest dla mnie , że automatycznie powinien się wyłączyć w momencie wyłączenia konsoli i powrotu do ekranu domowego telewizora. Sytuacja ma miejsce zarówno gdy tryb gry jest ustawiony na auto jak i na włączony. Przy okazji spytam, jaka jest między tymi opcjami różnica?
24-10-2021 10:57 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@irek76, U mnie na Q80A czasami zdarza się, że tryb dźwięku sam nie powraca do poprzedniego trybu i cały czas mam tryb gra. Zaznaczę, że używam soundbara Q800T. Co do trybu obrazu to zawsze powraca do poprzedniego po wyłączeniu konsoli w moim przypadku Playstation 5. Konsola jest podłączona bezpośrednio do telewizora.
Różnica między Auto a Włączony jest opisana w instrukcji obsługi na stronie 120
02-01-2022 09:35 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Dobra, problem rozwiązany😀Napiszę co i jak, może się komuś przyda kto będzie miał taki sam problem. Należy w ustawieniach systemu oznaczyć opcje "włącz połączenie z urządzeniem HDMI". To w PS4, na innych konsolach może się inaczej nazywać ale o tą opcje chodzi.

31-03-2023 07:01 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Brush, może warto też zacząć od zresetowania TV do ustawień fabrycznych, skoro robiłeś to z laptopem?
Zrób też na początku takie 2 rzeczy:
1. Włącz TV. Następnie trzymaj przycisk Power do momentu, aż TV uruchomi się ponownie.
2. Wyłącz TV. Odłącz od niego wszystkie kable/urządzenia zewnętrzne. Odłącz TV od gniazda zasilania na 5 minut. Następnie wszystko podłącz i sprawdź, jak będzie działał tryb gry.
I oczywiście, jak pisałem na początku, możesz pokusić się o hard reset.
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
26-06-2023 11:43 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
27-06-2023 04:53 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe